O facultate din Cluj, prima din țară care va folosi o soluție de traducere în cloud

O facultate din Cluj, prima din țară care va folosi o soluție de traducere în cloud

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a semnat un contract pentru 10.000 de pagini ce urmează să fie traduse cu aplicația Xerox Easy Translator (XET). Aceasta este folosită pentru prima oară în România de către o instituție universitară.

Aplicația le permite organizațiilor să profite de oportunitățile pieței de servicii și tehnologii de traducere: o piață de 38 de miliarde de dolari, care este în creștere. Este prima soluție de acest fel care oferă servicii de traducere în cloud. Traducerile pot fi realizate de un calculator sau de experți din diferite domenii, pentru a asigura un rezultat de cea mai bună calitate.

„Înainte de a achiziționa aplicația, am folosit o versiune trial a XET. Am fost mulțumiți atât de calitatea, cât și de viteza ridicată a procesului de traducere și am decis să achiziționăm un abonament complet, de 10.000 de pagini. Mai ales când vine vorba de articole și studii științifice, care au numeroase pagini și utilizează termeni specializați, XET s-a dovedit a fi o soluție extrem de eficientă” spune decanul FSEGA, Răzvan Mustață.

Aplicația poate traduce 40 de limbi și este compatibilă cu o gamă de fișiere editabile și noneditabile, iar serviciul de traducere poate fi accesat de pe dispozitive mobile, computere sau echipamente de tipărire.

„Aplicația prezintă multe avantaje pentru organizațiile mari, care au nevoie de un maxim de eficiență, unul dintre cele mai importante puncte forte fiind faptul că păstrează aspectul documentului original. Acesta este transferat într-un fișier editabil, oferind utilizatorului posibilitatea de a personaliza traducerea, astfel încât ambele fișiere să aibă un aspect și un stil asemănător” explică Bogdan Cobuz, office product marketing manager al Xerox România.

Xerox este unul dintre liderii tehnologiei și susține integrarea hârtiei cu mediul digital. UBB este cea mai mare instituție de învățământ superior din România, cu 44.000 de studenți în 2017. Aceasta are programe de studii în română, maghiară, germană, engleză, franceză.

Etichete
Comenteaza