Foto O firmă din Cluj are Soluția Anului în IT-ul european

O firmă din Cluj are Soluția Anului în IT-ul european
Informaticienii clujeni, o prezență constantă la marile competiții de profil ale lumii | Foto: LIH
O firmă sătească din Cluj are Soluția Anului în IT-ul european
O firmă sătească din Cluj are Soluția Anului în IT-ul european
O firmă sătească din Cluj are Soluția Anului în IT-ul european
O firmă sătească din Cluj are Soluția Anului în IT-ul european

Compania de tehnologia informației Life Is Hard (LIH), cotată la bursă, s-a impus în finala European IT & Software Excellence Awards (EITSEA), desfășurată la Royal Garden Hotel din Londra.  

“Compania clujeană, calificată pentru al șaselea an consecutiv în finala EITSEA, a câștigat trofeul “Soluția Anului 2019” la categoria Public Sector or Utilities, cu soluția CityHealth. LIH a fost singura companie care a reprezentat România în finala desfășurată în acest an la Londra, la categoria menționată. Felicitări întregii echipe care a lucrat la dezvoltatea și la implementarea aplicației!”, a transmis conducerea Life Is Hard.

Platforma CityHealth face parte din suita de soluții smart city care permite implicarea directă a cetățenilor alături de administrațiile locale, pentru a rezolva în timp rapid mai multe categorii de probleme care pot afecta viața de zi cu zi a locuitorilor unui oraș. Aplicația este utilizată deja în șase orașe: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Petroșani, Slobozia, Călărași și Zalău.

Ea a fost adoptată, în mai puțin de un an de la lansare, de 5.200 de cetățeni activi, care au transmis 11.300 de notificări către administrațiile locale, conform portalului România Pozitivă. Dintre cazurile semnalate se remarcă: iluminat public, deșeuri, câini vagabonzi, semafoare defecte, marcaje rutiere precum și probleme legate de lucrările de reabilitare aflate în desfășurare în sectorul public.

“Ne extindem constant expertiza și, spre deosebire de primele cinci ediții, când aplicațiile cu care am participat în cadrul competițiilor EITSEA erau destinate pieței de business, anul acesta LIH a concurat cu o soluție destinată sectorului public. Standardul platformei a fost apreciat și nominalizat printre cele mai bune. Această reușită o datorăm și administrațiilor locale unde am implementat soluția, dar și utilizatorilor activi ai CityHealth”, a declarat Erik Barna, directorul LIH.

Pentru a crește calitatea vieții în orașele din țară, LIH a lansat, în 2019, programul Update Romania, un demers de susținere a digitalizării comunităților locale prin care compania oferă gratuit, timp de doi ani, suita sa de aplicații CityApps tuturor orașelor sub 100.000 de locuitori. LIH este o prezență constantă în finala EITSEA.

Inovația și impactul sunt cele două atribute principale pe care le premiază EITSEA, una dintre cele mai prestigioase competiții pan-europene ale industriei, la care LIH a participat pentru prima dată în 2014, când a avut prima nominalizare în finală.

Compania a fost fondată în 2004 și face parte din grupul APS, condus de antreprenorul Cătălin Chiș. LIH este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București, are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare și a creat o platformă pentru brokerii de asigurări din țară, cu 450 milioane euro prime brute subscrise în 2017 și 25.000 de utilizatori zilnici.

Performanțele sale au determinat prezenţa succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA (Europa, Estul Mijlociu, Africa).

Comenteaza