O jumătate de milion de euro pentru 400 de şomeri din Cluj şi Sălaj VIDEO

O jumătate de milion de euro pentru 400 de şomeri din Cluj şi Sălaj VIDEO
Aproape 270 de şomeri consiliaţi, 219 absolvenţi de cursuri de specializare, 22 de ateliere şi nouă persoane angajate. Acestea sunt cifrele unui proiect finanţat cu bani europeni, la un an de implementare la Cluj.

Proiectul urmăreşte consilierea unui număr de 400 de persoane care îşi caută locuri de muncă, din Cluj şi Sălaj, şi este implementat de o companie clujeană, RSC Consulting. „Am dorit să le punem la dispoziţia persoanelor fără loc de muncă activităţi care să contribuie la dezvoltarea competenţelor şi aptitudinilor acestora, pentru a depăşi perioada de şomaj şi de a se reintegra în piaţa muncii", spune administratorul firmei, Steluţa Racolţa.


Proiectul este finanţat de UE prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul Axei prioritare 5 - „Promovarea măsurilor active de ocupare", şi este implemnetat cu AJOFM Cluj şi respectiv Sălaj, dar şi cu primăria din Gherla. Cei 400 de beneficiary primesc consiliere vocaţională şi profesională, formare profesională şi mediere pe piaţa muncii. "Etapa de formare profesională/evaluare de competenţe diferenţiază acest proiect de celelalte implementate în aceasta perioadă în regiunea Nord Vest, deoarece fiecare persoană din grupul ţintă beneficiază de un pachet de cursuri - unul de specializare şi altul de perfecţionare într o competenţă complementară ocupaţiei în care s-a specializat", mai spune Racolţa.

Proiectul are un buget de aproximativ o jumătate de million de euro.

Comenteaza