Video O tânără din Cluj, pe lista celor mai interesante antreprenoare din lumea startup-urilor din Europa

O tânără din Cluj, pe lista celor mai interesante antreprenoare din lumea startup-urilor din Europa

O publicaţie internaţională a făcut o serie de interviuri cu 20 dintre cele mai interesante antreprenoare din lumea startup-urilor din Europa. Între acestea se numără şi o clujeancă.

Publicaţia eu-startups.com o nominalizează pe Alina Călin, co-fondatoare MIRA Rehab, printre cele mai interesante antreprenoare care au pus bazele unor startup-uri IT, intervievate de-a lungul timpului de publicaţie.

MIRA Rehab a fost fondată în 2012 şi este o platformă software care face ca recuperarea fizică să fie mai distractivă şi mai comodă pentru pacienti, transformând exercitiile fizice în jocuri video ţi folosind un senzor extern pentru a urmări şi evalua progresul pacienţilor.

Alina Călin povesteşte că a început afacerea MIRA Rehab alături de colegii ei de facultate Andrei Cantea, Andrei Dascălu şi Cosmin Mihaiu, după ce a participat în 2011 la Imagine Cup, un concurs IT destinat studenţilor din întreaga lume, organizat de Microsoft. A vândut, cu succes produsul, în Marea Britanie, unde este folosit de către National Health Service (NHS) - serviciul public de sănătate din Regat. 

Ea mai spune că unul dintre mentorii ei a fost profesorul Dan Suciu de la Universitatea Babes-Bolyai, din Cluj, iar dintre personlităţile publice, cea care o inspiră este scriitoarea J K Rowling.

În 2016 startup-ul a câştigat titlul de "Cel mai bun startup cu impact social din lume", la competiţia Global Startup Awards.

Citeşte INTERVIUL integral AICI.

Comenteaza