O treime dintre companiile clujene oferă gratis acces la sala de sport

O treime dintre companiile clujene oferă gratis acces la sala de sport

Numărul companiilor care acordă abonament la sport este în creștere la Cluj: 33% dintre angajatori achită integral serviciul de acces la sute de centre sportive și de recreere.

Din ce în ce mai multe companii din România oferă abonamente la sport printre beneficiile extrasalariale, 30% dintre cele 1.500 la nivel de țară acoperind integral costului serviciului acordat salariaților, potrivit datelor interne ale Benefit Seven.

În perioada iulie 2017 - iulie 2018, numărul companiilor din județul Cluj care acordă abonament 7card cu acces la rețeaua de centre sportive și de recreere a crescut cu 25%: 200 de angajatori din regiune oferă acest beneficiu.

Dintre aceștia, 33% acoperă integral costul lunar al abonamentului 7card și 20% parțial, fiind vorba de companii din industriile de dezvoltare software, servicii de consultare, bunuri de larg consum și telecomunicații. Costul mediu al unui abonament 7card este de 88 lei în Cluj-Napoca.

“Companiile din România, nu doar cele internaționale, ci și cele locale, încurajează tot mai mult practicarea unui sport, fiind conștiente că angajații care sunt activi fizic devin tot mai productivi, mai energici la locul muncă și au o stare de spirit benefică mediului de lucru, ceea ce în mod indirect influențează pozitiv rezultatele pe termen lung ale fiecărui business”, explică Andrei Crețu, cofondator al 7card.

În iulie 2018, numărul utilizatorilor activi din Cluj-Napoca a ajuns la 7.000 dintr-un total de 35.000 la nivel de țară, în creștere cu 30% față de iulie 2017. După numărul de utilizatori, Clujul se află pe locul doi, cu 20%, după București (40%). Pe celelalte locuri se situează Iași (9%), Timișoara (14%) și Brașov (5%), cea mai mare parte dintre utilizatori la nivel de țară fiind femei.

Angajații din Cluj-Napoca merg cel mai des la piscină, cei din București la cross training, escaladă și yoga, cei din Timișoara la cross training și dansuri, cei din Iași la kangoo jumps, yoga și tenis și cei din Brașov la dansuri. În același timp, 1 din 4 utilizatori merge însoțit la sală, fie de către un coleg, fie de către un prieten din afara companiei.

Angajații din Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Oradea aleg să fie matinali, cei din Brașov, Craiova și Iași preferă să facă sport la prânz, iar cei din București, Lugoj și Ploiești sunt obișnuiți să meargă la sală sau la o activitate recreativă după terminarea programului de muncă. Spre exemplu, în 2017, cea mai activă zi din an a fost 27 februarie, cea mai activă zi din săptămână a fost marți, iar cele mai populare ore au fost 18:00-19:00 în cursul săptămânii și 10:00-11:00 în weekend.

Benefit Seven, înființată în 2011 de către întreprinzătorii Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu, a introdus în România conceptul de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness. 7card s-a extins rapid, ajungând în prezent la de 600 de săli în țară și la 35.000 de utilizatori.

Pentru acest an, compania estimează o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, în creștere cu 50% față de 2017. În februarie 2016, Sodexo, lider mondial în beneficii extrasalariale pentru angajați (tichete de masă, cadou, de vacanță și pentru creșă) a preluat 20% din acțiunile Benefit Seven.

Comenteaza