Foto Advertorial Câţi clujeni fac sport? Abonamentul la sală, beneficiu extrasalarial
- Scris de Ziua de Cluj
- 17 Apr 2019, 16:15
- Life
- Ascultă știrea
Clujenii sunt tot mai preocupaţi de a adopta un stil de viaţă sănătos, bazat în special pe mişcare, fiind cei mai activi din România după bucureşteni. Merg la fitness şi aerobic, fac pilates, cycling şi kangoo jumps sau practică tae bo şi yoga.
Abonamentul la sală, beneficiu extrasalarial
Nevoia românilor de a face mişcare a determinat multe companii să includă abonamente sportive printre beneficiile extrasalariale, iar 7card oferă acces la o reţea ce cuprinde 70% din centrele de relax&sport din România: peste 650 de săli partenere, în 56 de oraşe din ţară.
15.000 de clujeni activi
Peste 15.000 de angajaţi din Cluj, abonaţi ai reţelei 7card, au făcut anul trecut 600.000 de ore de mişcare, consumând 300 de milioane de calorii, arată un studiu care analizează activitatea abonaţilor celei mai mari reţele de centre sportive din România, realizat în perioada ianuarie - decembrie 2018. Cea mai activă zi din an a fost 19 martie, cea mai activă zi a săptămânii – luni, iar orele preferate pentru a face mişcare, 17:00 – 18:00.
“Avem 45.000 de abonaţi activi la nivelul României, iar 15.000 sunt în Cluj, adică undeva la 20%, ceea ce înseamnă locul doi pe ţară. De altfel, Cluj-Napoca este oraşul cu cea mai mare ofertă de relaxare şi sport din ţară raportată la populaţie – 27 locaţii/100.000 locuitori. Eram conştienţi de potenţialul Clujului încă înainte să venim aici, în urmă cu cinci ani, lucru ce s-a şi confirmat ulterior”, a declarat Andrei Creţu, cofondator al 7card.
Portretul sportivului clujean
Clujeanul activ are în medie 30 de ani şi face sport după job. Un procent de 42% sunt femei, în timp ce 58% sunt bărbaţi. “O facilitate care trebuie menţionată este faptul că un abonat 7card poate aduce cu el doi însoţitori, tocmai pentru că ne dorim să încurajăm un stil de viaţă sănătos. Cel mai tânăr abonat din Cluj are 4 ani, iar cel mai senior, 65. De asemenea, abonamentele sunt valabile la nivel naţional. Spre exemplu, eşti din Cluj, mergi în delegaţie în Iaşi şi vrei să mergi şi acolo la sală. Abonamentele nu pot fi însă folosite în alt oraş pe termen lung, motivul fiind diferenţele de preţ. Un caz poate fi dacă îţi faci abonamentul în Cluj şi ulterior te muţi în Bucureşti”, a explicat Creţu.
Ce companii oferă abonamente sportive
Companiile din zona IT (Software & Services), însă topul industriilor cu cei mai mulţi abonaţi este completat de firme din domenii precum automotive & components, bănci, outsourcing sau sectorul public.
“Avem 1.600 de clienţi companii la nivel naţional, însă doar circa 1.000 sunt multinaţionale. Restul sunt IMM-uri, cu zeci de angajaţi. Preţul unui abonament 7card este cu circa 35% mai ieftin decât unul la o singură sală din oraş, în plus, ofera acces la peste 650 de locaţii din ţară. Angajatorul poate să acopere oricât din costuri, până la 100%”, a precizat Dan Moraru, marketing manager al 7card.
Ce este 7card
Benefit Seven, companie ce deţine 7card, a fost înfiinţată în 2011 şi are trei acţionari: Andrei Creţu, Iulian Cîrciumaru şi Cătălin Ivaşcu. Compania a introdus în România conceptul de carduri unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport şi wellness. În cei opt ani de activitate, 7card s-a extins rapid, ajungând în prezent la 650 de săli în întreaga ţară (56 de oraşe) şi 45.000 de utilizatori activi.
În 2018 compania ajuns la o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, iar în 2019 se preconizează că va ajunge la 10 milioane. În 2016, Sodexo, lider pe piaţa tichetelor de masă, a tichetelor cadou şi soluţiilor de incentivare, a preluat 20% din acţiunile Benefit Seven, urmând ca în 2019 să devină acţionar majoritar.