Octombrie a adus ieftiniri în Clujul imobiliar. Vezi prețurile pe cartiere. Andrei Mureșanu, excepția de la regulă

Octombrie a adus ieftiniri în Clujul imobiliar. Vezi prețurile pe cartiere. Andrei Mureșanu, excepția de la regulă

Prețul mediu de vânzare al apartamentelor a continuat să scadă ușor în lunile trecute, culminând cu o scădere de 133 euro/mp în luna octombrie. Astfel, în luna octombrie prețul mediu a fost de 1416 euro/mp față de luna septembrie când acesta a fost de 1549 euro/mp, confor Blitz Imobiliare.

Scăderi semnificative de preț în cele mai multe cartiere

Cea mai mare scădere de preț a fost înregistrată în cartierul Gruia, 193 de euro/mp. În luna octombrie prețul mediu a fost de 1278 euro/mp în timp ce în luna septembrie a fost de 1471 euro/mp. O modificare semnificativă de preț a fost înregistrată și în cartierul Bună Ziua. Aici prețul mediu a scăzut în luna octombrie cu 106 euro/mp, de la 1417 euro/mp în luna septembrie la 1311 euro/mp. O altă scădere importantă a prețului mediu de vânzare al apartamentelor s-a înregistrat în cartierul Borhanci, 92 euro/mp de la 1403 euro/mp în luna septembrie la 1311 euro/mp în luna octombrie.

Și cartierul Mărăști a suferit o scădere importantă de preț comparativ cu luna septembrie. Astfel, în luna octombrie prețul mediu de vânzare a fost de 1464 euro/mp cu 86 de euro/mp mai mic decât în luna septembrie când a fost 1550 euro/mp. Urmează apoi două cartiere care au înregistrat fiecare o scădere de prețuri cu 80 de euro/mp. Astfel, în cartierul Plopilor prețul mediu a fost în luna septembrie 2042 euro/mp, iar în octombrie a scăzut la 1962 euro/mp. În cartierul Grigorescu în luna octombrie prețul mediu a fost de 1377 euro/mp, în timp ce în luna septembrie prețul a fost de 1457 euro/mp.

“Tendința de corecție devine tot mai vizibilă pe măsură ce ne apropiem de lunile de iarnă, luni marcate și în anii trecuți de o reducere a numărului de tranzacții. Scăderea prețurilor apare ca o consecință a micșorării numărului de clienți interesați de achiziții, care preferă să nu investească în acest sezon”, a declarat Ștefan Dumitraș, Broker I Blitz. Alte scăderi de prețuri au fost în cartierele: Zorilor, Între Lacuri și Gheorgheni, în medie cu 21 euro/mp.

Cartierul Andrei Mureșanu, revenire după scăderea spectaculoasă din luna septembrie

Cartierul Andrei Mureșanu a fost singurul care a înregistrat o creștere de preț semnificativă, 141 euro/mp. Această creștere vine după scăderea spectaculoasă de preț din luna septembrie de 337 euro/mp. Astfel, în luna octombrie, prețul mediu a fost de 1811 euro/mp comparative cu luna septembrie când a fost 1670 euro/mp.

Prețurile au crescut ușor și în alte cartiere: Europa, 34 de euro/mp de la 1383 euro/mp în luna septembrie la 1417 euro/mp în luna octombrie, Mănăștur, 32 euro/mp, de la 1332 euro/mp în luna septembrie la 1364 euro/mp în luna octombrie,

Comenteaza