Şomerii de la Regionala CFR Cluj se transformă în barmani-ospătari

Şomerii de la Regionala CFR Cluj se transformă în barmani-ospătari
Foştii angajaţi ai companiei de căi ferate CFR Cluj care vor să se recalifice ca barman-ospătar, pe bani europeni, au fost instruiţi marţi într-un seminar de informare.

Programul este derulat de Sindicatul Libertatea Căi Ferate Cluj până în 2012 şi este finanţat din Fondul Social European prin programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane. Acesta urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a unui loc de muncă a foştilor angajaţi, în special a celor concediaţi de la Regionala CFR Cluj. Cursul de ospătar organizat în cadrul acestui proiect se desfăşoară pe perioada a şase luni, din care două luni de teorie şi patru luni de practică. Persoanele care doresc să urmeze cursul de barman, curs care durează o lună, trebuie să fi absolvit în prealabil cursul de ospătar. Proiectul are o valoare totală de 2,13 milioane de lei fără TVA.

Conform lui Mare, de cursurile de barman-ospătar vor beneficia un număr de 80 de persoane. De menţionat însă, numai de la Regionala CFR au fost disponibilizaţi în ultimul an aproximativ o mie de angajaţi din toate cele şase judeţe administrate de regională.

 

Comenteaza