Afacerea începutului de an: OMV Petrom cumpără Renovatio, cea mai mare reţea de încărcare pentru vehicule electrice din România

Afacerea începutului de an: OMV Petrom cumpără Renovatio, cea mai mare reţea de încărcare pentru vehicule electrice din România
| Foto: facebook.com/renovatioecharge

OMV Petrom va achiziţiona de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti. În plus, OMV Petrom va achiziţiona integral Renovatio Asset Management, care operează cea mai mare reţea de încărcare pentru vehicule electrice din România.

OMV Petrom va achiziţiona de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti, care deţine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian şi 50 MW fotovoltaic.

În plus, OMV Petrom va achiziţiona integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari reţele de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte de încărcare în România, cu perspective de creştere la aproximativ 650 până în 2026.

Renovatio este în prezent şi în acţionariatul clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.

Prin acest parteneriat nou format, OMV Petrom împreună cu Renovatio planifică să investească, până în 2027, circa 1,3 miliarde euro, inclusiv finanţare bancară, în surse regenerabile în România. Contribuţia OMV Petrom pentru achiziţia şi construcţia acestor proiecte este estimată la până la 350 milioane euro.

Finalizarea tranzacţiilor este prognozată să aibă loc în prima parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiţii.

„Ne bucură parteneriatul cu Renovatio. Cu aceste tranzacţii progresăm semnificativ spre construirea unui portofoliu puternic şi diversificat de proiecte regenerabile. Ambiţia noastră este să ne menţinem poziţia de lider în domeniul energiei in sud-estul Europei, transformând în acelaşi timp afacerea pentru un viitor cu emisii reduse de carbon”, a spus Christina Verchere, Director General OMV Petrom.

“Suntem încântaţi de intrarea în parteneriat cu OMV Petrom pentru a construi aproximativ 1 GW în proiecte care vor livra energie verde în Romania şi pentru a continua dezvoltarea sustenabilă a serviciilor de mobilitate electric”, a spus Aurel Arion, Director General Renovatio.

Comenteaza