Orange a prins viteză la Cluj, în rețeaua 5G

Orange a prins viteză la Cluj, în rețeaua 5G

Cluj-Napoca se numără printre orașele din țară care beneficiază de cele mai mari viteze 5G, similare internetului prin fibră optică, potrivit raportului anual al companiei Orange România. 

“2019 a fost un an sub auspiciile inovației. Odată cu lansarea rețelei Orange 5G am făcut un pas important spre rețelele viitorului și spre noile tehnologii digitale. Am construit propria reţea de fibră optică, pe care o dezvoltăm progresiv. Viitorul este despre simplificare, de aceea serviciile financiare mobile sunt o altă zonă pe care ne concentrăm” a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange România.

Compania a realizat afaceri de 299 milioane de euro în intervalul octombrie-decembrie, în creștere cu 2,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Cifra de afaceri totală pentru 2019 este de 1,11 miliarde de euro. Orange România oferea servicii mobile, fixe și TV pentru 10,9 milioane de clienți.

În decembrie, serviciul de televiziune prin cablu și satelit, Orange Home TV, număra 540.000 clienți, iar serviciile fixe în bandă largă aveau 352.000 de clienți. Orange a investit în infrastructură, oferind acces la conectivitate 4G pentru 271.000 de locuitori din 545 de localități nou acoperite.

Aceasta și-a extins prezența 4G+ în 1.800 de noi localități și în 54 de orașe. Rețeaua 4G Orange acoperea 98% din populația țării și 100% din cea urbană. În noiembrie, Orange a lansat rețeaua comercială Orange 5G, fiind prima ţară din grup în care se lansează aceste servicii.

La finalul anului trecut rețeaua 5G cuprindea București, Cluj-Napoca și Iași, orașe în care clienții aveau cea mai mare viteză 5G, de până la 1,2 Gbps la download şi viteze medii de 600 Mbps, experienţă similară celei oferite de serviciul de internet prin fibră optică.

Luna noiembrie a marcat lansarea propriei reţele de fibră optică în câteva localități din România. La finalul anului rețeaua Orange de fibră optică era disponibilă în București, Pașcani (județul Iași) și Apahida (Cluj). Ca urmare a dezvoltărilor aduse serviciului Orange Money, în 2019 numărul de utilizatori a depășit 179.000. Principalii săi competitori în România sunt Vodafone, RCS&RDS și Telekom.

Comenteaza