Patronii vor monitoriza șantierele de autostrăzi

Patronii vor monitoriza șantierele de autostrăzi
La sediul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a avut loc o întâlnire între conducerea executivă şi o delegaţie a Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR).

Din partea CNADNR au participat Cătălin Homor, director general, și Cristian Andrei, director adjunct. Delegaţia UNPR a fost condusă de Vasile Fonoage, preşedinte al Comisiei de Transporturi, Angela Tebies, membră a UNPR, Ion Radu, vicepreşedinte și Ioan Lucian, preşedinte al Uniunii.

Temele de discuţie s-au referit la preocupările organizaţiilor patronale în legătură cu realizarea infrastructurii rutiere în România, propuneri de parteneriat CNADNR - organizaţii patronale pentru dinamizare şi transparenţă în vederea realizării infrastructurii rutiere, propuneri de activităţi comune pentru promovarea calităţii în ceea ce priveşte serviciile în construcţii rutiere, materialele pentru construcţii rutiere, proiectare în construcţii rutiere.

Reprezentanţii UNPR şi-au manifestat disponibilitatea de sprijinire a CNADNR pentru realizarea şi monitorizarea lucrărilor de infrastructură, fiind înaintat un proiect de parteneriat ce va fi redactat în formă finală aşa cum vor stabili de comun acord cele două părţi. A fost acceptată propunerea UNPR de a realiza întâlniri comune care să promoveze calitatea serviciilor şi materialelor utilizate în construcţii rutiere. 

De asemenea, a fost pusă în discuţie necesitatea accelerării demersurilor şi lucrărilor pentru dezvoltarea reţelei de autostrăzi care să permită fluidizarea traficului auto şi descongestionarea drumurilor actuale. Obiectivul CNADNR este de a obţine un consens politic, naţional pentru un masterplan pe următorii cinci ani.

UNPR este prima confederaţie nonguvernamentală, nonprofit şi fără caracter politic, care cuprinde companii din sectorul privat cu capital integral româneasc, mixt sau străin. A fost înfiinţată în 1991, cu scopul de a ocroti interesele patronilor mici şi mijlocii din domeniul serviciilor, comerţului şi al producţiei. Este o uniune de societăţi comerciale dar şi federaţii patronale, cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. 

 

Comenteaza