Patru fonduri de investiții vor finanța startup-ul clujean Neurolabs

Patru fonduri de investiții vor finanța startup-ul clujean Neurolabs
Antreprenorii clujeni s-au impus pe plan internațional | Foto: Neurolabs

Cei trei întreprinzători care au creat brandul de tehnologii de computer vision Neurolabs, cu birouri în România și Scoția, vor fi sprijiniți financiar de mai mulți investitori cu 1 milion de euro.

Platforma de profil Startup Cafe a inventariat cele mai performante asemenea afaceri din 2020. Antreprenorii Paul Pop, Remus Pop și Patric Fulop au fondat startup-ul Neurolabs, axat pe tehnologii de computer vision.

În iulie, startup-ul cu birouri la Edinburgh și Cluj-Napoca, a obținut o finanțare de 1 milion de euro de la fondurile Lunar Ventures, Techstart Ventures, cu participarea 7percent Ventures și ID4 Ventures.

Printre antreprenorii incluși în top se mai află TypingDNA (Oradea) - autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia scriu la tastatură, Questo (București) - tehnologii turistice smart city, Soleadify (București) - motor de căutare pentru business, IT 6D.ai (Iași) - tehnologii de realitate augmentată, PXL Vision (București) – inteligență artificială.

În clasament mai figurează startup-urile Ezra - detectarea precoce a cancerului, Modcam – informații inteligente prin camere video, BotsAndUs - roboți autonomi în centre comerciale și aeroporturi, Stellar Health - tehnologii în domeniul sănătății, Anyscale - distributed computing.

Comenteaza