Patru oferte pentru un tronson din A3. Miza: 122 milioane euro

Patru oferte pentru un tronson din A3. Miza: 122 milioane euro

Asocieri și companii din cinci țări au depus oferte pentru proiectarea și execuția a 26 km din Autostrada Transilvania (A3), între localitățile Suplacu de Barcău și Chiribiș.

Luni a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău - Chiribiș (km 4+200 - km 30+550).

Ofertele depuse

Asocierea Construcții Erbașu – Vahostav – SK AS
Asocierea Drum Asfalt – Trameco – OPR Asfalt – Obras Publicas y Ragadios – Citadina 98 – Lemacons
Asocierea Rizzani de Echer Spa Italy – Artera Blue
ERG İnșaat Ticaret Ve Sanayi

Obiectul contractului constă în proiectarea și execuția lucrărilor pentru 26 km de autostradă. Acesta prevede construirea mai multor lucrări de artă, dintre care trei viaducte, opt pasaje și opt poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.650 m - pod peste lac de acumulare.

Valoarea estimată a contractului este de 503 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Durata contractului este de 24 de luni, din care șase luni proiectarea și 18 luni execuția lucrărilor. Comisia de evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Comenteaza