Pe A3 de la Cluj la Târgu Mureș anul acesta? Lotul Chețani - Câmpia Turzii, gata în 2023 dacă nu plouă...

Pe A3 de la Cluj la Târgu Mureș anul acesta? Lotul Chețani - Câmpia Turzii, gata în 2023 dacă nu plouă...

Lotul Chețani - Câmpia Turzii de pe A3 Transilvania are șanse reale de finalizare a lucrărilor până la sfârșitul anului dacă nu plouă foarte mult, a afirmat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a arătat optimist în ceea ce privește finalizarea lotului Chețani - Câmpia Turzii, bucata lipsă din A3 dintre Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, afirmând că aceasta ar putea fi gata anul acesta, mai ales dacă permite vremea.

"Termenele pe care le-am auzit de la constructor - am văzut toată lucrarea, de la un capăt la altul, ar putea fi sfârşitul acestui an, când să fie finalizată această lucrare. Ştiţi foarte bine, ea a început prin 2016-2017, din păcate nu a mers în ritmul dorit, s-a reziliat contractul, iar anul trecut în toamnă, undeva în octombrie-noiembrie, a fost preluat contractul de această nouă asociere de companii care, așa cum spun prefectul, primarii, își face treaba, deci lucrările merg într-un ritm foarte bun şi de aia suntem optimişti că până la sfârşitul anului putem să dăm în circulaţie, dacă şi vremea e una potrivită lucrărilor, să nu plouă foarte mult, pentru că atunci ritmul va fi unul mai scăzut. Sunt mulţumit de ce am văzut aici. Se face treabă bună, îi felicit pe constructori", a declarat Sorin Grindeanu, miercuri, cu ocazia vizitei făcute pe şantierul autostrăzii Cheţani-Câmpia Turzii.

După finalizarea acestui tronson, șoferii se vor putea deplasa neîntrerupt pe autostradă de la Nădășelu până la Târgu Mureș, pe o distanță de 113 km.

Lotul Chețani – Câmpia Turzii are 15,7 km și este construit de Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL pe baza unui contract semnat cu CNAIR în valoare de aproximativ 420 de milioane de lei. Conform contractului, lotul ar trebui să fie gata în prima parte a anului 2024, dar constructorii speră că circulația va putea fi deschisă chiar în decembrie anul acesta.

Comenteaza