Foto Pe Autostrada Sebeș - Turda se asfaltează în nocturnă

Pe Autostrada Sebeș - Turda se asfaltează în nocturnă
Pe autostrada dintre Cluj și Alba se lucrează și noaptea | Foto: CNAIR
Pe Autostrada Sebeș - Turda se asfaltează în nocturnă
Pe Autostrada Sebeș - Turda se asfaltează în nocturnă
Pe Autostrada Sebeș - Turda se asfaltează în nocturnă
Pe Autostrada Sebeș - Turda se asfaltează în nocturnă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat imagini cu lucrările din noapte de la nodul Sebeș al autostrăzii dintre Cluj și Alba (A10). Asociația Pro Infrastructură susține că acest lot nu va fi gata în acest an.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

“Continuă lucrările de așternere mixtură asfaltică pe șantierul Autostrăzii Sebeș - Turda, lotul 1, în zona nodului Sebeș. Fotografiile sunt realizate în timpul schimbului 2”, a transmis CNAIR. Cu toate acestea, API a acuzat constructorul italian Pizzarotti că vrea să împingă termenul de finalizare pe lotul care i-a fost încredințat cât mai departe în anul viitor.

"Deși stadiul lucrării la aproape șase ani de la semnarea contractului este de 90%, mobilizarea constructorului italian Pizzarotti nu este nici pe departe suficientă pentru a putea deschide circulația în luna decembrie a acestui an.

Se pare că antreprenorul se folosește de toate chichițele contractuale posibile pentru a împinge termenul de finalizare cât mai departe în 2021, în timp ce șoferii stau zilnic blocați zeci de minute în trafic pe DN1 între Sebeș și Alba Iulia", conform API.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 au început în 2014 și trebuiau finalizate în 2019. Când se va face joncțiunea cu A1, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză până la Sibiu și Deva.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza