Peste 1 milion de facturi greșite vor fi refăcute. Plafonarea prețurilor la energie și gaze, de la 1 februarie

Peste 1 milion de facturi greșite vor fi refăcute. Plafonarea prețurilor la energie și gaze, de la 1 februarie

Un milion de facturi care au fost emise greșit, vor fi recalculate, fără ca românii să fie debranșați sau să plătească penalități. Anunţul a fost făcut de către premierul Nicolae Ciucă luni seara, la finalul ședinței coaliției. 

Criza din sectorul energetic le-a dat serioase bătăi de cap în ultimele luni, nu doar consumatorilor, ci şi autorităţilor care au fost nevoite să întervină pentru le face dreptate celor care au primit facturi emise greşit până acum.

În şedinţa coaliţiei de luni seara s-a hotărât ca toate facturie făcute greșit să fie refăcute, iar clienții să nu plăteascăă penalități. Este vorba despre peste un milion de facturi care au pornit de la furnizori către clienţi, dar care au fost emise greşit.

"Din discuțiile pe care le-am avut, cifra a depășit un milion de facturi greșite. Ați văzut că a fost o serie întreagă de acțiuni în teritoriu, vom continua aceste acțiuni și vreau să asigur toată populația că vom lua toate măsurile astfel încât să nu mai avem astfel de greșeli care să sperăm că nu sunt voit făcute, pentru că oamenii nu au de ce să plătească greșelile altora.

În felul acesta, considerăm că ușa Guvernului este cât se poate de deschisă la dispoziția cetățeanului și folosim orice instrument de care dispunem", a explicat premierul Nicolae Ciucă, luni seara, după prima ședință a coaliției din acest an, citat de digi24.ro.

Comenteaza