Peste 1800 de locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European

Peste 1800 de locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European
Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante 1800 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

otrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate în total 1807 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe posturi sunt în Spania, unde se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur. Portugalia oferă, la rândul său, 400 de locuri de muncă, pentru muncitori necalificați în agricultură.

Republica Cehă are 182 de posturi vacante, aici fiind căutaţi, printre alţii, câte 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), de operatori şi de şoferi transport marfă
internaţional.

În Marea Britanie sunt disponibile 180 locuri de muncă, dintre care câte 60 pentru infirmieri şi asistenţi medicali, respectiv câte 40 pentru îngrijitori persoane. 

Germania oferă 128 de locuri de muncă, 50 dintre ele fiind pentru asistenţi medicali generalişti, 20 pentru operatori maşini şi centrale, 15 pentru şoferi de TIR, iar 10 pentru agenţi de securitate.

În Suedia e nevoie de 55 de persoane, printre care 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 medici generalişti şi 10 tinichigii auto.

Ţara vecină, Ungaria, caută 50 de operatori la asamblarea panourilor electrice, Polonia caută treil ăcătuşi-sudori, un specialist în vânzări şi un inginer șef centru dezvoltare/ cercetare, în timp ce 
Belgia are două posturi de director audit în servicii financiare şi un post de proiectant construcții metalice. 

La rândul său, Norvegia oferă două locuri de muncă pentru doctoranzi inginerie biomedicală, iar Irlanda un post de tehnician dentar.

Pentru informaţii suplimentare, solicitanţii de loc de muncă se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comenteaza