Peste 37.000 de oameni și-au căutat loc de muncă în Cluj. Județul e în topul național al aplicanților la job-uri

Peste 37.000 de oameni și-au căutat loc de muncă în Cluj. Județul e în topul național al aplicanților la job-uri
| Foto: racorn - Depositphotos.com

Județul Cluj ocupă ultima treaptă a podiumului, după București și Timișoara, în ceea ce privește numărul de persoane care au aplicat pentru un loc de muncă.

Angajatorii accelerează activitatea pe piața muncii și deschid noi poziții sau caută să acopere pozițiile eliberate în urma mobilității crescute a angajaților, constată reprezentanții platformei de recrutare BestJobs, care anunță că a atins un nou record de 42.000 de oferte de angajare. Este cel mai mare volum de joburi active din ultimii doi ani și jumătate. Numărul de candidați contactați cu o ofertă de angajare a crescut cu peste 30% față de luna anterioară. Numărul de joburi a crescut în toate domeniile, dar cele mai mari creșteri se observă în Vânzări, Management și HoReCa.

Datel BestJobs indică o creștere cu peste 14% și în ceea ce privește numărul aplicărilor la joburi, față de luna aprilie, potrivit unui comunicat de presă transmis ZIUA DE CLUJ.

A început și perioada de absorbție pe piața muncii a noilor absolvenți: în luna mai, s-a înregistrat o creștere față de lunile anterioare în activitatea candidaților din segmentul de vârstă 18-25 de ani, aceștia înregistrând 16% din volumul total de aplicări.

Clujul, al treilea pe țară la numărul de aplicanți 

Județul Cluj ocupă ultima treaptă a podiumului în topul județelor cu cele mai multe aplicări pentru un loc de muncă, cu peste 37.400 de înscrieri. Liderul la acest capitol este București și Ilfov, cu aproximativ 214.000 de înscrieri, urmat de Timiș, cu aproape 55.000

Pe măsură ce se apropie vara, observăm că planurile de recrutare ale angajatorilor se amplifică, ceea ce vine ca o noutate pe piața muncii, întrucât sezonul concediilor este, de regulă, perioadă de stagnare. Știm deja că nici acest an nu este unul tipic, din prisma provocărilor noi pe care le-a adus, dar începe să se contureze ca un context favorabil pentru candidați, pe care îi încurajăm să își țină CV-ul actualizat, pentru a fi ușor de reperat de către angajatori și pentru a-și crește șansele de a găsi jobul potrivit. În plus, noul val de candidați tineri reprezintă o veste bună pentru recrutori, pentru că își pot forma angajații potriviți, construind pe baza lor de cunoștințe acumulate din facultate”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Job-urile din IT și cele de content writer sunt cele mai căutate

Reprezentanții platformei spun că luna mai aduce încă o noutate din punct de vedere al joburilor cele mai dorite de către candidați și introduce pentru prima dată anul acesta o poziție de Software Developer în topul joburilor cu cele mai multe aplicări, alături de alte poziții precum Content Writer pentru o companie de utilaje și Team Leader pentru o echipă de introducere date.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza