Peste 500 de locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European

Peste 500 de locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă aproape 600 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate 561 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe posturi sunt în Cehia, unde firmele caută să angajeze 225 de persoane, pentru posturi de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), operatori, operatori de producţie (câte 50), operatori autoclave/asamblori (30), muncitori asamblare (20), şlefuitori, pilitori (15) şi lucrători în prelucrarea lemnului (10). 

În Germania sunt anunţate 165 de locuri de muncă, dintre care câte 15 pentru factori poştali, bucătari/ bucătari şefi/ bucătari specialişti, ospătari, personal în industria gastronomiei de sistem, 
şoferi tir, câte 10 pentru agenţi de securitate, agenţi de pază, betonişti, fierari betonişti, 
tâmplari/ dulgheri şi câte 5 pentru sudori MAG, sudori MIG-MAG, comisionari, barmani şi mecanici
instalaţii.

Angajatorii mai oferă 3 posturi pentru operatori CNC (laminor şi strung), două pentru tehnicieni sisteme de securitate (alarmă şi supraveghere), respectiv câte un post pentru operator stivuitor, mecanic auto, operator CNC (strungar/frezor), mecatronist, asamblor - montator (lucrător în producţie), tehnician electronică -service fibre laser de mare putere, tehnician electronică, tehnician electrotehnist, manager vânzări şi optician. 

În Norvegia sunt disponibile 92 de locuri de muncă, dintre care câte 10 pentru lideri de echipă în masaj, în îngrijirea unghiilor (manichiurist), pentru antrenori personali, pentru personal yoga, pentru stilişti, în servicii de înfrumuseţare, în cosmetică - îngrijire, în servicii de coafare şi în servicii de machiaj. De asemenea, se caută un coordonator de cercetare al UE în securitatea calculatoarelor şi un profesor asociat în metoda elementului finit (FEM) şi analiza structurilor.

Persoanele interesate să plece în Suedia pot aplica pentru unul din cele 15 locuri de muncă pentru vopsitori auto sau pentru unul din cele 10 posturi pentru mecanici auto, respectiv pentru tinichigii auto.

În Marea Britanie sunt 31 de locuri de muncă: 20 pentru îngrijitori persoane, 10 pentru şoferi camion şi unul pentru infirmier. De asemenea, Elveţia caută 10 îngrijitoare copii/au pairs, Belgia are nevoie de doi şoferi camion categoria CE, iar în Spania este nevoie de un maseur. 

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediile agenţiilor judeţene.

Comenteaza