Peste 850 de posturi în Spaţiul Economic European. Ce meserii se caută

Peste 850 de posturi în Spaţiul Economic European. Ce meserii se caută
Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante puţin peste 850 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate 874 de locuri de muncă vacante, cele mai multe pentru muncitori necalificaţi şi pentru persoane cu studii medii.

La fel ca în săptămâna precedentă, cele mai multe posturi sunt în Irlanda, unde se caută 385 însoţitori de bord şi stewarzi şi 5 tranşator şi în Marea Britanie, unde este nevoie de 60 îngrijitori persoane/infirmieri, 60 asistenţi medicali, 58 bucătari, 30 îngrijitori persoane şi un şofer profesionist.

Angajatorii din Germania au 148 de locuri de muncă vacante, dintre care 50 pentru asistenţi medicali generalişti, 15 pentru factori poştali, câte zece pentru ospătari, barmani, bucătari, persoane în gastronomia de sistem, 8 pentru şoferi autocamion (transport mărfuri), 7 pentru lucrători calificaţi în producţie (industria automobilelor), 7 pentru sudori MIG-MAG/ WIG , 6 pentru hamali şi câte 5 pentru electricieni, operatori CNC (laminor şi strung) şi operatori stivuitori. 

Suedia caută 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10, Slovacia 30 de şoferi autocamion transport internaţional şi 7 îngrijitori persoane/ infirmieri, iar Republica Cehă 15 şoferi profesionişti camion şi 5 şlefuitori/ pilitori. 

Norvegia oferă 6 locuri de muncă, dintre care 4 pentru persoane cu studii superioare (2 doctoranzi în Departamentul biomedical, 1 postdoctorand în Departamentul biomedical, 1
postdoctorand în Departamentul Reţele) şi 1 loc de muncă pentru 1 mecanic biciclete.

Ungaria caută 6 mecanici agricoli, în timp ce Belgia vine cu o ofertă pentru persoane cu studii superioare respectiv 1 manager senior de proces (inginer în industria chimică cu experienţă vastă în lucrul cu polimeri). În Slovenia se caută 1 sudor MAG 135, iar în Spania 1 maseur.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comenteaza