Petrom s-a făcut de râs de Black Friday

Petrom s-a făcut de râs de Black Friday
A doua mare companie a României a devenit ţinta a sute de atacuri pe reţelele sociale în urma unei campanii promoţionale în care se lăuda cu o reducere de preţ la combustibil de 10 bani cu ocazia evenimentului Black Friday.

Anunţurile de promovare au fost afişate în serie, primul fiind inserat joi. „Nu putem sta deoparte printre atâtea reduceri de Black Friday, așa că ți-am pregătit și noi o surpriză. Mâine alimentezi cu prețuri reduse la carburanți. Fii cu ochii pe pagină ca să afli în ce stații este disponibilă reducerea!”.

Următorul anunţ a fost: „A început Black Friday în staţiile Petrom! De Black Friday găsești reduceri chiar în drumul tău, în stațiile Petrom. Află aici unde poți alimenta cu o reducere de 10 bani/L. Prețul redus este valabil astăzi, de la 10:00 la 14:00, așa că te așteptăm cât mai devreme să faci plinul. Promoția se desfășoară în limita stocului disponibil, în stațiile selecționate”, a anunţat Petrom, pe reţeaua de socializare Facebook. 
 
Cu toate acestea, în tot judeţul Cluj doar una din cele 16 staţii oferea această reducere, cea de pe str. Parâng, din Cluj-Napoca, în condiţiile în care preţul practicat de Petrom vineri nu era cu mult sub cele ale companiile concurente, iar o diferenţă de 5-10 bani este uzuală între reţelele de benzinării chiar şi într-o zi obişnuită.

A urmat însă un „bombardament” de aproape 400 de comentarii la adresa companiei petroliere cu acţionariat majoritar austriac, multe dintre ele din Cluj, iar majoritatea utilizatorilor reţelei sociale au desfiinţat această iniţiativă de a atrage clienţi de Black Friday. 
 
„Serios? O singură staţie în judeţul Cluj, doar 4 ore, doar 10 bani pe litru?” – Marian Vasilescu, „Da, la 10 litri am scutit 1 leu, la un plin scutesc 6 lei. Îmi iau un kebap” – Vlad Mihai, „La un plin îţi rămâne de o cafea” – Fane Ştefan, „10 bani? Wow! O să cumpăr o cisternă! 2% reducere? WOW, ăsta da Black Friday!!!” – Răzvan Tanasie, „Foarte tare promoţia. La UN PLIN primeşti 1 litru gratis” – Eduard Sapojnikoff, „Excepţional!” – Petre Răducanu, „De un corn iese” – Laszlo Tibor Utcza, „Dacă fac plinul, câştig 5 lei. Mulţumesc, Petrom!” - Emil Gheorghe.
 
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din România şi avea în septembrie 13.900 de angajaţi. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, era prezent în România şi ţările învecinate prin 783 de staţii, sub brandurile OMV şi Petrom.

Profitul net al OMV Petrom a urcat în primele trei trimestre ale acestui an, la 1,85 miliarde de lei, de la 878 de milioane în perioada ianuarie - septembrie 2016. Aceasta era a doua companie a României la cifra de afaceri, după Automobile Dacia Piteşti. 
 
Preţuri la benzină în România
 
Socar................5,26 lei
Petrom.............5,28 lei
OMV.................5,29 lei
Rompetrol.........5,31 lei
MOL.................5,32 lei
 
Sursa: Peco-online.ro

Comenteaza