Planuri pentru Băișoara: Vechea pârtie va fi modernizată și se va uni cu Buscatul

Planuri pentru Băișoara: Vechea pârtie va fi modernizată și se va uni cu Buscatul

Autoritățile au planuri de dezvoltare a zonei de munte a județului la capitolul pârtii de schi.

În plin sezon de schi, Alin Tișe, a vorbit la ZIUA LIVE despre proiectele administrației județene privind domeniul turistic pe partea de schi - amenajarea unui domeniu schiabil la Vlădeasa și dezvoltarea din zona Băișoara, unde există un plan pentru vechea pârtie.

"Sunt cele două proiecte ale noastre pe care vrem să le implementăm în următorii ani. Pârtia veche de la Băișoara, care este predată acum către primăria de acolo, are un proiect cu finanțare de la stat în acel mare proiect de pe vremea ministrului Elena Udrea - “Schi în Apuseni” - acestă modernizare a pârtiei din Băișoara este în continuare prinsă în acest proiect. Primăria din Băișoara nu a abandonat ideea și au depus SF-uri, PT-uri, care sunt acum în analiză la o comisie interministerială pentru a putea obține avizul pentru a deveni pârtie cu un anumit statut. Ei nu au, însă, resursele necesare pentru a o moderniza și a o face cum găsim în multe alte părți din Europa, așa că și noi, Consiliul Județean Cluj, ne-am oferit să venim alături de ei cu banii. În final soluția va fi un parteneriat public-privat acolo", a declarat Alin Tișe.

Potrivit șefului CJ Cluj, proiectul de modernizare a pârtiei vechi de la Băișoara prevede unirea acesteia cu Buscatul.

"Proiectul de modernizare din Băișoara prevede ca pârtia veche să se unească cu Buscatul sus, în munte. Se va prelungi pârtia veche cu câteva sute de metri, se va crea o rețea de telecabină cu gondolă care va uni cele două pârtii. Practic vei putea să treci de pe o pârtie pe alta, cele două vor comunica prin proiectul nou și se va face un domeniu schiabil mai mare", a explicat Tișe.

Un al doilea proiect important unde se analizează ideea de parteneriat public-privat este pârtia de la Vlădeasa.

"În momentul de față avem în lucru drumurile din zonă pentru modernizare. Din punct de vedere al studiilor este zona cea mai bună pentru a putea schia. Este cel puțin o pârtie de peste 1 km lungime. Studiile au arătat că zona este cea mai bună, datorită curenților de aer, versanților, care este perfectă pentru sporturile de iarnă. Rămâne Buscatul care merge foarte bine și este privat. Mărișelul la fel, acolo am modernizat drumurile. Mai avem și pârtia de la Feleacu, care este cea mai aproape de oraș. Cam astea sunt posibilitățile în județul Cluj", a mai spus Alin Tișe.

Comenteaza