Platformă logistică de 25 de milioane de euro în Tetarom III

Platformă logistică de 25 de milioane de euro în Tetarom III
eMAG şi DB Schenker s-au mutat deja în noile facilităţi create în cadrul Transilvania Construcţii Park, în cadrul primei etape de construcţie. A doua fază va fi definitivată anul viitor de către societatea clujeană.

„Investiţiile totale se ridică la 25 de milioane de euro: prima fază s-a încheiat într-un timp record, de şase luni, a doua va fi gata în 2017. Este o piaţă concurenţială foarte puternică, dar faptul că suntem o afacere de familie a făcut ca deciziile importante să fie mai ușor de asumat.

Ambiţia noastră este să devenim unul dintre cei mai importanţi jucători din această piaţă din Europa de Est, anul viitor vom mai deschide două astfel de facilităţi în România”, precizează preşedintele societăţii, Mircea Timofte.
 
Reprezentanţii TRC au anunţat că primele contracte pentru noile capacităţi de depozitare şi transport au fost încheiate cu eMAG şi DB Schenker, mai ales în contextul creşterii ponderii comerţului electronic în România, care va genera şi o cerere superioară în sectorul logistic.

Suprafaţa TRC Park se întinde pe 16 ha, dintre care 80.000 mp hale de depozitare şi spaţii de birouri. Obiectivul a fost gândit în vederea protecţiei mediului: iluminatul interior şi exterior se face cu becuri led, materialele de construcţie sunt realizate pe plan local, fiind cu emisii scăzute de carbon, iar personalul administrativ se deplasează cu maşini de serviciu electrice. 
 
Pe acoperiş vor fi amplasate panouri fotovoltaice pentru producerea de energie, iar iniţiatorii proiectului fac demersuri pentru obţinerea clasificării BREEAM pentru clădire „verde”. TRC este o companie de construcții, dezvoltări și investiții imobiliare care s-a remarcat în piața clujeană prin activități de dezvoltare și administrare a proprietăților industriale și proiecte rezidențiale.

Negociere directă pentru marii investitori
 
Tetarom III este al treilea parc industrial public înfiinţat de Consiliul Judeţean Cluj, are o suprafaţă de 154 ha şi se află în comuna Jucu. Până acum au fost create 2.100 locuri de muncă, valoarea investiţiilor ridicându-se la 176 de milioane de euro. Principalii ocupanţi ai parcului sunt companiile Robert Bosch, De’Longhi, Imperial, Star Sorage, Henschel, Constrast şi Il Caffe. Activități principale în Tetarom III sunt producția de aparatură electrocasnică şi de componente auto, operațiuni de mecanică generală, logistică şi centru de date
 
Gradul său de ocupare este de 57,4%. Pentru investiţiile mai mari de 10 milioane de euro conducerea Tetarom III procedează la negociere directă, iar după realizarea a 15% din investiţie terenul poate fi cumpărat. Pentru cele sub această sumă are loc o licitaţie publică, iar terenul se poate achiziţiona după realizarea integrală a investiţiei. În ambele situaţii, preţul de vânzare a terenului va fi stabilit în urma unei expertize, conform conducerii Tetarom.
 
eMAG îşi face trei depozite regionale
 
Strategia asumată a platformei de comerţ electronic este de a înfiinţa depozite regionale la Cluj, Braşov şi Timişoara pentru a reduce timpul de livrare. De asemenea, eMAG a încheiat un parteneriat cu Poşta Română prin care beneficiarii comenzilor pot ridica personal coletele de la aceste oficii. Vânzările de Black Friday s-au cifrat la 67 de milioane de euro, cele mai achiziţionate fiind televizoarele, electrocasnicele mici, produsele pentru casă, componentele PC.
 
Schenker s-a extins la Cluj
 
Compania de transporturi de marfă are sucursale în Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Iaşi, Constanţa, cu 60 de puncte de lucru şi 1.000 de angajaţi. Aceasta este parte a grupului Deutsche Bahn, cu servicii de transport rutier, feroviar, aerian şi maritim, servicii logistice sau vamale, operaţiuni portuare în propriul terminal. Divizia logistică a DB a generat anul trecut afaceri de 15,4 miliarde de euro.

Comenteaza