Plopilor și Grigorescu, noile "vedete" ale pieței imobiliare din Cluj

Plopilor și Grigorescu, noile "vedete" ale pieței imobiliare din Cluj

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie, conform unei analize Blitz Imobiliare.

Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene

O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în cartierul Andrei Mureșanu, acolo unde prețul mediu a scăzut în luna septembrie cu 337 de euro/mp, de la 2007 euro/mp în luna august la 1670 euro/mp în luna septembrie. O altă scădere importantă a prețului mediu de vânzare al apartamentelor s-a înregistrat în cartierul Europa, 118 euro/mp de la 1501 euro/mp în luna august la 1383 euro/mp în luna septembrie.

Urmează apoi cartierul Gruia unde prețul mediu în luna septembrie a fost de 1471 euro/mp, cu 101 euro mai mic decât în luna august când prețul a fost 1572 euro/mp.  Una dintre cele mai mari scăderi de prețuri a fost înregistrată în Baciu 161 euro/mp. Astfel în luna septembrie prețul mediu a fost de 833 euro/mp, comparativ cu luna august când prețul a fost 994 euro/mp.

Cu doar două excepții, toate cartierele au înregistrat scăderi de prețuri la apartamente de vânzare comparative cu luna august, diferențe cuprinse între 1-47 de euro/mp. "Imobilele vândute în luna septembrie au fost în mare parte oferte lansate la vânzare de mult timp, care au stat pe piață mai bine de 6 luni, și a fost necesară o reducere periodică a prețului pentru a le aduce la o valoare vandabilă", se arată în analiza citată. 

Creștere spectaculoasă de preț în cartierul Plopilor

Cartierul Plopilor a avut pe parcursul anului cele mai mari diferențe de prețuri înregistrate de la o lună la alta. În septembrie, prețul a fost mai mare cu 351 de euro comparativ cu luna august. De la 1638 de euro/mp în luna august prețul a urcat în luna septembrie la 1989 euro/mp. Cel de-al doilea cartier în care prețul mediu a crescut în septembrie este Grigorescu. Aici în luna august prețul a fost de 1380 euro/mp mai mic cu 77 de euro față de luna septembrie când prețul a urcat la 1457 euro/mp.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza