Poșta Română se digitalizează iar și intră în parteneriat cu o companie din țară pentru a-și eficientiza activitatea financiară

Poșta Română se digitalizează iar și intră în parteneriat cu o companie din țară pentru a-și eficientiza activitatea financiară

Poșta Română a încheiat un parteneriat cu Finqware, o companie Fintech românească, pentru a eficientiza activitatea financiară a companiei.

În baza acestui acord, angajații Direcției Economice vor testa aplicația FinqTreasury care conectează toate conturile bancare ale companiei într-o singură platformă, în timp real, prin tehnologie open banking, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

Am creat platforma FinqTreasury exact cu gândul la companii precum Poșta Română, care au nevoie să își optimizeze la maxim operațiunile financiare pentru a rămâne relevante din perspectiva agilității economice. Ne bucurăm că Poșta Română se alătură altor nume de tradiție precum Banca Transilvania și CEC Bank, ca și altor companii medii și mari din România, în a începe să testeze și să implementeze cu Finqware tehnologia open banking, de data asta pentru nevoia proprie de digitalizare”, a declarat Cosmin Cosma, Co-founder și CEO Finqware.

„Parteneriatul cu Finqware ne permite să experimentăm și să evaluăm cele mai noi tehnologii din domeniul financiar, precum open banking, pentru a eficientiza activitatea Poștei Române. Prin adoptarea acestor soluții emergente care inovează metodele de furnizare a serviciilor financiare, Poșta Română mai face un pas spre digitalizarea proceselor interne ale companiei”, a spus Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Finqware este o companie înființată în 2018, de trei fondatori români care dezvoltă soluții bazate pe open banking, o tehnologie revoluționară de interconectivitate între clienți și bănci prin interfețe de tip API. Compania a fost autorizată ca instituție de plată de către Banca Națională a României în mai 2022 și operează deja pe mai multe piețe europene.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza