Foto Povestea Carinei, tânăra cu mâini de aur care te poate ajuta cu cadoul de anul acesta

Povestea Carinei, tânăra cu mâini de aur care te poate ajuta cu cadoul de anul acesta
| Foto: Carina Turcu

Pentru cei care nu au achiziționat încă aranjamentele pentru masa de Crăciun, un cadou celor dragi sau doar se pregătesc de o ocazie specială, Luna – aranjamente florale poate reprezenta o soluție.  Decorațiunile făcute de Carina sunt imaginate cu creativitate și lucrate cu migală, iar costul lor este accesibil tuturor.

„Luna - aranjamente florale” este un mic business local în Cluj unde poți găsi lucruri minunate.

Firma îți pune pe masă aranjamente pentru ocazii speciale, fie că ne referim la zile onomastice, 8 Martie, cele de Paște, care includ ouă și iepurași sau la aranjamentele de iarnă. Aranjamentele de Crăciun sunt compuse din brăduți, crenguțe de brad artificiale, conuri de brad, omuleți de zăpadă, iar la cerere se pot face chiar și lumânări de botez.

Povestea Carinei, tânăra cu mâini de aur care te poate ajuta cu cadoul de Crăciun pentru cei dragi

Decembrie 2021 a venit cu o noutate: globulețe personalizate. Fiecare globuleț conține două poze, alese de client, fiind cel mai bine vândut produs din întreaga gamă. Niciun aranjament nu este la fel, iar designul depinde atât de creativitatea artistei, cât și de dorințele clienților.

Povestea Carinei, tânăra cu mâini de aur care te poate ajuta cu cadoul de Crăciun pentru cei dragi

„Depinde de ceea ce apare nou, de imaginația mea. Anul trecut am făcut săniuțe roșii în care am inclus un Moș Crăciun, crenguțe de brad, trei trandafiri și câteva globuri. Anul acesta, în schimb, am făcut aranjamente în cutii de diferite forme, în care am pus un Moș Crăciun, om de zăpadă cu elfi, globulețe, vată, crenguțe de brad, conuri, lumânări și câte un topper cu „Crăciun Fericit”. Pe lângă acestea, am creat coronițe de ușă, din crenguțe de brad artificiale, cu instalație de lumini, globuri și un om de zăpadă.”, ne spune Carina Turcu despre afacerea sa.

Cum a început?

Este nevoie de doar o secundă pentru a conștientiza că orice lucru mic făcut cu drag ne poate aduce profit. Așa s-a întâmplat și în cazul Carinei Turcu, tânăra de 25 ani din Cluj, care a pus bazele unei mici afaceri în vreme de pandemie.

„Totul a început acum trei ani, în momentul în care am primit un aranjament de flori de săpun de ziua mea și primul gând a fost: eu nu aș putea face? Și am încercat. Bineînțeles că primele aranjamente nu au fost ce mi-au dorit, însă după zeci de tutoriale vizionate, am reușit.” – afirmă Carina.

Povestea Carinei, tânăra cu mâini de aur care te poate ajuta cu cadoul de Crăciun pentru cei dragi

Începutul a fost greu și stângaci, primele produse ieșite din mâinile gingașe ale tinerei erau formate din câteva fire de trandafiri de săpun, așezați cu grijă în cutii simple. Bineînțeles că nici profitul nu era unul care să te încânte. Deși un buchet valora undeva la 50 lei, câștigul pentru acesta nu prea exista pentru că nu se cunoșteau site-uri engros pentru flori, cutii, alte accesorii sau consumabile la care nici nu te gândești.

Povestea Carinei, tânăra cu mâini de aur care te poate ajuta cu cadoul de Crăciun pentru cei dragi

Zilele de 1 și 8 Martie au fost definitorii pentru începutul carierei sale. Atunci afacerea a explodat, cererea fiind de 200 de mărțisoare din trandafiri de săpun și mai mult de 60 de aranjamente florale.

„Nu m-am așteptat la asemenea cantitate, având în vedere că a fost primul an în care am făcut ceva special cu ocazia sărbătorii de Mărțișor și Ziua femeii.”, spune Carina.

Cum a reușit?

Poate fi ușor de judecat, însă progresul necesită muncă, multă muncă.

Nici evoluția Carinei nu a venit de la sine, rapid. Ea a fost nevoită să aducă ceva nou clienților, să fie peste produsele deja existente pe piață. Astfel, a investit în materiale de calitate: a căutat cutii speciale, de catifea, trandafiri de săpun mai stufoși, mai mari și accesorii precum perle, diamante și frunze de diferite forme și dimensiuni. De asemenea, o necesitate pentru afacerea sa o reprezintă cărțile de vizită, pliantele și reclamele din social media.

Povestea Carinei, tânăra cu mâini de aur care te poate ajuta cu cadoul de Crăciun pentru cei dragi

Pe lângă asta, aranjamentele necesită mult timp investit. De exemplu, în funcție de complexitatea sa, procesul de realizare a produsului final poate dura între 30 de minute și 2 ore. În acest timp, în mini-atelierul său de acasă, Carina alege cutiile potrivite, le aranjează cu materialele necesare, trandafiri, lipește frunzulițe și accesorii, iar la final împachetează totul cu dragoste împreună cu cartea sa de vizită.

Pandemia i-a pus bețe-n roate. Din păcate, în lipsa evenimentelor, clienții nu au mai cumpărat la fel de multe aranjamente ca în anii anteriori, dar tânăra nu se descurajează. Menține afacerea part-time, după jobul principal și visează că într-o zi își va putea aduce afacerea în punctul în care dorește.

„În viitor aș dori să-mi dezvolt mica afacere, să am propriul atelier, să îmi creez un site de unde clienții pot achiziționa direct unul din produsele mele. Îmi doresc să vin mereu cu ceva nou față de ceea ce există deja pe piață și să satisfac nevoile clienților.”, mai spune Carina Turcu, creatoarea aranjamentelor.

Profit sau nu?

Produsele sunt gândite pentru buzunarul oricui. Prețurile variază de la 15 lei, pentru un mărțișor, până la 300, lei pentru un aranjament. Valoarea unui aranjament depinde de modelul ales de client, de tipul de cutie (simplă sau de catifea, mică sau mare), de numărul de trandafiri doriți și accesoriile extra, precum toppere de la multi ani, felicitări, perle sau diamante.

Povestea Carinei, tânăra cu mâini de aur care te poate ajuta cu cadoul de Crăciun pentru cei dragi

Luna decembrie a adus firmei un profit semnificativ pentru că pe lângă buchete și decorațiuni, clienții pot alege și o varietate de aranjamente pentru masa de Crăciun, coronițe pentru ușă  și globuri personalizate. 

„În această perioadă foarte mulți clienți caută să achiziționeze un cadou mai special pentru persoanele dragi, iar eu le pot oferi toate cele de mai sus, să le împachetez în cutii cu fundițe, stickere cu Sărbători Fericite și orice altă idee a lor.”

Produsele pot fi vândute în Cluj, pe plan local, dar și la nivel național, în întreaga țară, prin intermediul Poșteri Române sau curier.

Dar...cine este Luna?

Povestea Carinei, tânăra cu mâini de aur care te poate ajuta cu cadoul de Crăciun pentru cei dragi

Denumirea firmei are la bază numele animalului de companie al tinerei, Luna, un cățeluș simpatic, membru al familiei. Luna are un rol important în firmă deoarece aceasta este fidelă, un „angajat” prezent la crearea fiecărui aranjament, „lângă el sau peste el”

 

Comenteaza