Premiu pentru Cluj la Gala Piețelor de Capital din Europa Centrală și de Est

Premiu pentru Cluj la Gala Piețelor de Capital din Europa Centrală și de Est
Trei companii din județul Cluj care activează pe piața de capital au fost nominalizate la premiile de la Varșovia, iar una dintre ele a primit un trofeu pentru că a reușit să se redreseze financiar.

Bursa de Valori București (BVB) a anunțat că două companii românești au luat trofer la a doua ediție a Premiilor Piețelor de Capital din Europa Centrală și de Est (PPCECE), care a avut loc la în capitala Poloniei. Cemacon Cluj a obținut premiul pentru “Redresarea anului”, iar Bittnet Systems  a câștigat premiul pentru “Listarea anului pe o piață alternativă din CEE”.  

“Bittnet și Cemacom dovedesc încă o dată cât de benefică poate fi piața de capital pentru întreprinderile mici și mijlocii. Statutul de companie listată la bursă aduce recunoaștere internațională și stimulează creșterea afacerii. Suntem mândri că au transmis un semnal important cu privire la potențialul pieței românești de capital, cu ecou în centrul financiar regional”, a spus Ludwik Sobolewski, directorul BVB. 

“Sunt mândru că am creat o echipă performantă și determinată, capabilă să transforme o companie aflată în pragul insolvenței în unul din liderii pieței. Le mulțumesc pentru încrederea de a se înrola într-un astfel de proiect, care, în final, ne-a adus tuturor foarte multe satisfacții.

Povestea Cemacon continuă, avem planuri care pot asigura o creștere semnificativă pentru companie și ne bazam pe susținerea partenerilor de business, pentru ca Cemacon să fie o companie din ce în ce mai puternică și atractivă pentru investitori”, a spus Liviu Stoleru (foto stânga), președintele societății. 

Cemacon ocupă locul doi în topul producătorilor de blocuri ceramice din România şi este liderul pieței din Transilvania. Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producție din Sud Estul Europei. Societatea a avut, in ultimii cinci ani, cea mai mare rată de creștere din sector. Cemacon este companie listată la BVB şi deținută preponderent de acționari instituționali, fonduri de investiții româneşti şi străine.

Piața AeRO de la BVB este un segment de piață dedicat listării companiilor la început de drum, pentru a-și finanța proiectele, sporirea vizibilității și care contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri. Prin AeRO, BVB oferă noi oportunități investitorilor de a descoperi companii cu potențial ridicat de creștere, cu proiecte promițătoare, încă din etapa de început a acestora. 

A doua ediție a PPCECE  a fost organizată de publicația Biznis Polska, fiind 100 de nominalizări la 20 de categorii, din șapte țări. Celelalte companii românești nominalizate sunt Banca Transilvania, BT Asset Management, ambele din Cluj, Erste Asset, OMV  Petrom, OTP Asset, Teraplast Grup și casele de avocatură Clifford Chance Badea, Mușat & Asociații și NNDKP. 

Comenteaza