Preţuri în creştere uşoară pentru imobilele scoase la vânzare în Cluj

Preţuri în creştere uşoară pentru imobilele scoase la vânzare în Cluj
Preţul imobilelor scoase la vânzare în Cluj-Napoca a crescut uşor, cu două procente, în luna august faţă de luna anterioară, relevă o analiză a portalului imobiliare.ro.

Conform acesteia, preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca ajunge, în prezent, la valoarea de 962 euro/mp util, cu 6,9% mai puţin decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni. Creşterea preţurilor a fost resimţită mai ales pe segmentul apartame ntelor noi, categorie care a suferit o depreciere mai severă în luna anterioară.

Apartamentele noi s-au apreciat cu 1,2% în ultimele treizeci de zile, până la 927 euro/mp. Preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a înregistrat o creştere uşoară, de 0,7% în august, urcând de la 974 euro/mp la 981 euro/mp. Preţul apartamentelor cu trei camere a cunoscut o apreciere de 0,7%.

În schimb, unităţile cu două şi patru camere s-au ieftinit cu 1,2%, respectiv 2%, în ultimele treizeci de zile. Preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele vechi sunt cu până la 7% mai mici în comparaţie cu luna august 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu patru camere.

Comenteaza