Prezenţă clujeană în top cinci la bursă

Prezenţă clujeană în top cinci la bursă
Cele mai tranzacţionate cinci acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în ianuarie au fost Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, Romgaz, Electrica şi BRD - Groupe Societe Generale, cu o valoare totală de 450 de milioane de lei.

BVB a început anul pe o tendinţă descrescătoare, mai accentuată decât majoritatea pieţelor din regiune. În ianuarie principalul indice, BET, a coborât cu 10,5%. BET Total Return (BET-TR) a încheiat luna cu un declin similar indicelui BET. BET-TR reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum şi dividendele distribuite acţionarilor de aceste companii.
 
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a urcat în ianuarie cu aproape 4%, la 631,8 milioane de lei (139,4 milioane de euro) faţă de decembrie 2015. Rulajul cu acţiuni este, însă, cu 11% sub nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea medie zilnică de tranzacţionare a fost de 32 de milioane de lei (7 milioane de euro) în ianuarie, apropiată de cea înregistrată în decembrie.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni, unităţi de fond, obligaţiuni şi produse structurate de 770 de milioane de lei (170 de milioane de euro), cu 1,6% peste valoarea consemnată în aceeaşi lună a anului trecut. Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la BVB a coborât la 132,8 miliarde de lei (29,3 miliarde de euro) în ianuarie. Din această sumă, capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a fost de 68,7 miliarde de lei (15,1 miliarde de euro).

Comenteaza