Prima măcelărie turcească din Cluj

Prima măcelărie turcească din Cluj
Întreprinzătorii turci vor să aducă la Cluj conceptul cu care au avut succes la București | Foto: AYT Grup
Prima măcelărie turcească din Cluj
Prima măcelărie turcească din Cluj
Prima măcelărie turcească din Cluj
Prima măcelărie turcească din Cluj
Prima măcelărie turcească din Cluj
Prima măcelărie turcească din Cluj
Prima măcelărie turcească din Cluj
Prima măcelărie turcească din Cluj
Prima măcelărie turcească din Cluj
Prima măcelărie turcească din Cluj

Întâia carmangerie cu specific oriental – turcesc și arăbesc - din Cluj-Napoca va comercializa carne de bovină, ovină și pasăre sacrificate după principiile islamice. Unitatea urmează să fie deschisă în curând și va avea și funcție de supermarket.

Ideea de business a fost lansată de curând de antreprenorii din Turcia în rețeaua de socializare Facebook. “Dorim să vă înștiințăm încă de pe acum că am început pregătirile pentru deschiderea celui de al doilea magazin, care va fi situat în Cluj-Napoca.

Chiar dacă ne aflăm doar în stadiul de a căuta cea mai bună locație în care să ne putem desfășura activitatea, promitem că această etapă va trece repede și că vom reuși să implementăm în cel mai scurt timp ideea și concepția noastră pentru respectul față de client și în orașul dvs. Suntem dornici de a află și părerile dvs legate de acest proiect și va cerem ajutorul pentru a putea indentifica o zonă sau chiar o locație potrivită pentru a ne desfășura activitatea”, transmit aceștia.  

Sistemul adoptat de întreprinzătorii turci presupune achiziția de animale vii, provenite din ferme specializate în creșterea acestora, prin metode care ajută la ridicarea standardului de calitate. După abatorizare, carcasele de carne sunt transportate cu flota proprie către carmangerie, unde sunt tranșate și pregătite pentru livrări. În cazul steak-urilor, maturarea cărnii se face între 28 și 40 de zile.

De asemenea, aici se va livra carne pentru produse specifice precum shaorma și kebab. Prima măcelărie de acest gen din România a fost dată în funcțiune, pe 200 mp, la București, însă produsele sunt distribuite și sub formă angro către clienți de tip restaurant, fast-food sau alte măcelarii.

Carnea de vițel, miel sau pui este tranșată și fasonată în fața cumpărătorilor, iar micii, cârnații ori pastrama sunt pregătite în văzul tuturor. În incintă se vând și alte produse specifice: lactate, mezeluri, răcoritoare, dulciuri, ceaiuri, ceainice, menaj sau articole de igienă cu specific turcesc sau arăbesc. 

AYT Lider Grup este o companie înființată în 2011 în România, dar cu o experiență de 20 ani pe piața din Turcia și are la bază producția de carne și preparate din carne de bovină, ovină și pasăre, sacrificate în conformitate cu prevederile legii islamice (halal).         

Comenteaza