Primul accelerator de startup-uri pentru liceeni din România demarează la Cluj

Primul accelerator de startup-uri pentru liceeni din România demarează la Cluj

iXperiment este primul accelerator de startup-uri creat pentru elevii de liceu din România, fiind o inițiativă care conectează sistemul educațional cu cel privat.

Acesta este un laborator în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societății și creează contextul ideal pentru inovație. Pentru a da viață acestor idei, ei obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și experți.

Echipa programului a anunțat că, în perioada februarie – mai, 30 de liceeni din județul Cluj și din împrejurimi vor fi acceptati în cadrul programului, trecând prin patru faze ale lansării propriilor afaceri.

Etapele vor fi Ideate (28-29 februarie) – introducere în lumea antreprenoriatului, identificarea și înțelegerea unei probleme pe piață, teambuilding; Innovate (20-21 martie) – segmentarea pieței, empatizare cu userii potențiali, inovație, crearea unor prototipuri; Initiate (24-25 aprilie) – testarea prototipurilor pe piață, instrumente financiare pentru startup-uri; Iterate (15 mai) – marketing, prezentări în fața investitorilor.

La sfârșit va avea loc o competiție finală, în cadrul căreia investitori și oameni de afaceri din regiune vor selecta și premia afacerile promițătoare care au avut cel mai mare progres de la începutul programului.

Liceenii sunt încurajati să aplice în cadrul programului cu ideile lor de afaceri, dar pot aplica și fără idee (se implică în afacerile altor echipe cu care aleg să lucreze). Fiecare echipă va lucra cu câte un mentor propriu (antreprenor de top, național sau internațional) iar în cadrul fiecarei sesiuni vor primi sfaturi din partea unor speakeri, oameni de afaceri influenți.

Până acum, 400 de participanți ai programului din Cluj, Oradea și București au lucrat cu antreprenori ca Anda Gânscă – Knotch, Dragoș Petrescu – City Grill, George Deriso – Leeds Business School Colorado, Dan Pitic – Perpetuum, Radu Georgescu – GECAD Ventures, Camelia Șucu – Class Living, Iulian Pădurariu – Pony Car Sharing, Dana Bates – Fundația Noi Orizonturi.

Partenerii principali ai programului vor fi Banca Transilvania și Azimut Happy Employees. Tinerii interesați să participe vor putea să se înscrie până 20 februarie.

Comenteaza