Dan Pitic ridică un ansamblu de 40 de milioane în cartierul Sopor

Dan Pitic ridică un ansamblu de 40 de milioane în cartierul Sopor

Antreprenorul Dan Pitic, care deţine furnizorul de amenajări Ax Perpetuum, are proiect mixt de 40 de milioane de euro în Cluj-Napoca. Acesta va avea 400 de apartamente şi 7.000 mp de spaţii comerciale.

„Am obţinut deja plan urbanistic zonal (PUZ) şi suntem în proces de obţinere a autorizaţiei de construcţie“, a spus Pitic, potrivit ZF. Acesta este acţionar şi în cadrul producătorului de mase plastice Napochim.

„Am achiziţionat un teren viran de 14.000 mp pentru un proiect nou, pentru care ne aşteptăm să primim autorizarea până la sfârşitul lui 2021. Se va numit Scala Sopor, va avea 400 de apartamente şi 7.000 mp de spaţii comerciale şi va fi lipit de viitorul cel mai mare parc din Cluj, de 45 ha. Am obţinut deja PUZ şi suntem în proces de obţinere a autorizaţiei de construcţie“, spune Dan Pitic.

El nu vrea să se asocieze cu alţi parteneri în acest proiect, care, la final, va avea o valoare de piaţă de 40 de milioane de euro. Sursele de finanţare vor fi preponderent credite, alături de surse proprii. Fondatorul grupului Ax Perpetuum a operat recent investiții în showroom-uri de amenajări interioare în mai multe orașe din țară, după deschiderea primei unități Atria de la Cluj-Napoca.

Acesta a devenit unul dintre marii producători și distribuitori de articole de amenajări, prin Ax Perpetuum. Pitic a preluat pachetul majoritar al fabricii de produse din plastic Napochim, mutată pe platforma industrială și modernizată. Pe terenul devenit disponibil în centru s-a edificat Scala Center, ansamblu de locuințe, spații comerciale și birouri, investiție de 30 de milioane de euro.

El este implicat în fondul de accelerare a afacerilor Risky Business și în coordonarea acceleratorului de start-up-uri pentru liceeni iXperiment. Grupul Perpetuum cuprinde 11 divizii, specializate în comerț, produse din plastic, imobiliare. 

Comenteaza