Businessmanul clujean Dan Pitic își face rețea de showroom-uri

Businessmanul clujean Dan Pitic își face rețea de showroom-uri
Conceptul de showroom pus în practică pe Calea Turzii va fi extins la nivel național | Foto: Atria

Fondatorul grupului Ax Perpetuum, Dan Pitic, va opera în acest an investiții în showroom-uri de amenajări interioare în mai multe orașe din țară, după deschiderea primei unități Atria de la Cluj-Napoca.

Producătorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare a realizat anul trecut afaceri de 200 de milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de 2018, conform ZF.

„Anul trecut am finalizat două investiţii aferente modernizării birourilor proprii şi o investiţie într-un showroom situat pe una din arterele principale ale oraşului, Calea Turzii. Pentru anul în curs previzionăm investiţii în câteva showroomuri în principalele oraşe din România, pentru prezentarea produselor noastre din gama mochetă, parchet, uşi, plăci ceramice, textile, materiale aferente decoraţiunilor interioare“, a declarat Dan Pitic.

Acesta a devenit unul dintre marii producători și distribuitori de articole de amenajări, prin Ax Perpetuum. Pitic a preluat pachetul majoritar al fabricii de produse din plastic Napochim, mutată pe platforma industrială și modernizată. Pe terenul devenit disponibil în centru s-a edificat Scala Center, ansamblu de locuințe, spații comerciale și birouri, investiție de 30 de milioane de euro.

VEZI: Dan Pitic: "Clujul este un oraș-magnet"

El este implicat în fondul de accelerare a afacerilor Risky Business și în coordonarea acceleratorului de start-up-uri pentru liceeni iXperiment. Pitic a inițiat un proiect în cadrul comunității Romanian Business Leaders prin care vrea creeze nuclee de antreprenori în fiecare județ pentru a negocia cu guvernul deciziile majore ce afectează mediul de afaceri.

Grupul Perpetuum cuprinde 11 divizii, specializate în comerț, produse din plastic, imobiliare. Pitic figura între primii 300 de antreprenori din Top Capital, cu o avere de 22 de milioane de euro.

Comenteaza