Producătorii din Cluj au înființat o rețea de piețe volante cu precomandă

Producătorii din Cluj au înființat o rețea de piețe volante cu precomandă
Târgurile cu precomandă vor funcționa în trei localități din județ | Foto: Reko

Organizația clujeană Reko pune pe picioare un sistem de vânzare pe bază de precomandă a produselor locale în mai multe puncte din județ. 

“Începând de vineri, 8 ianuarie, vom începe întâlnirile primei piețe volante din Apahida. Ne vom vedea în fiecare zi de vineri, de la ora 15:00 la 18:00, în spate la casa de cultură din centrul satului. Vor vinde produse doar producătorii locali și din proximitate”, a anunțat unul dintre promotorii inițiativei, Carmen Leșe.

Aceasta deține o fermă de păsări în comuna Apahida. Astfel de puncte de vânzare au fost deja amenajate la Cluj-Napoca (parcarea Sun, Grand Hotel Italia, parcarea personalului din Iulius Mall), dar și la Florești (parcul poligonului). Acestea funcționează marți și joi, într-un timp limitat, perioadă în care se realizează vânzările.

Reko Cluj reprezintă o inițiativă lansată de un grup de producători din zonă prin intermediul căreia aceștia își propun crearea unei rețele de vânzare directă și de consum echitabil pentru hrana produsă local. Este o alternativă de vânzare directă pe bază de precomandă pentru un grup de producători cu valori similare.

Conceptul Reko (Rejal Konsumtion - consum responsabil, în suedeză) se bazează pe încrederea reciprocă între consumatori și producători, având ca suport deschiderea producătorilor pentru producția locală. Distribuirea produselor are loc în mod regulat, în spații fixe și stabilite de comun acord de către grupul de producători, în urma anunțurilor cu produse făcute de aceștia și a comenzilor efectuate de către consumatori.

Comenteaza