Producătorul chinez de electronice ZTE, interesat să ia locul Nokia la Cluj. Tişe confirmă negocierile

Producătorul chinez de electronice ZTE, interesat să ia locul Nokia la Cluj. Tişe confirmă negocierile
Producătorul chinez de componente electronice este interesat să investească în parcul industrial Tetarom III, unde Nokia a anunţat că îşi închide fabrica de telefoane mobile. Informaţia a fost confirmată astăzi de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Acesta a nominalizat printre cei interesaţi şi producătorul de medicamente Terapia Ranbaxy.

"Există interes din partea Terapia Ranbaxy în preluarea halelor de la fabrica Nokia din Jucu şi din partea unei companii chineze. Am fost contactaţi de cei de la ZTE şi mai discutăm cu alţi doi investitori, care nu au decis dacă doresc teren suplimentar sau doresc din aceste hale. Terapia doreşte să preia halele de la Jucu, pentru o extindere de producţie. Am purtat discuţii serioase pe această temă", a spus Tişe, adăugând că oferta Terapia este una "serioasă".

De menţionat însă, nu oricine poate ocupa halele Nokia din Jucu. Conform contractului încheiat de companie cu Consiliul Judeţean, Nokia este cea care decide cui va preda halele în momentul plecării.Chinezii şi-au anunţat deja intenţia de a deschide o linie de producţie de echipamente în ţară.

Potrivit reprezentanţilor companiei chineze, ZTE studiază în prezent piaţa românească pentru a deschide, într-o zonă defavorizată, şi o fabrică de asamblare de componente IT, proiect aflat încă în discuţie cu autorităţile române.

ZTE Corporation a fost înfiinţată în 1985, la Shenzhen, şi derulează în prezent activităţi în peste 140 de ţări.  Anul trecut, compania a avut afaceri de peste şapte miliarde euro, fiind cel mai mare operator chinez de telecomunicaţii listat la bursa din Hong Kong şi la cea din Shenzhen.

Comenteaza