Patiserii belgieni de la Puratos au centru de inovație la Cluj

Patiserii belgieni de la Puratos  au centru de inovație la Cluj

Subsidiara din România a grupului belgian operează acum prin două centre de inovație la Cluj-Napoca și la București, o fabrică în județul Ilfov și o rețea de reprezentanțe în 12 județe.

Producătorul furnizează materii prime pentru 2.500 de clienți din în sectoarele industrial, artizanal, retail și hoteluri-restaurante din România și exportă diverse categorii de produse către filialele din Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Ungaria, Kosovo, Serbia și Israel.

“Inovația va fi unul dintre factorii cheie în dezvoltarea pieței autohtone, o piață foarte dinamică, având un potențial cert de creștere. În 2019-2020 vom rămâne unul dintre principalii investitori din sectorul de profil, urmând să extindem facilitățile de producție și să recalibrăm o parte din portofoliu, cu accent pe ingrediente sustenabile, care respectă cerințele consumatorilor pentru un profil nutrițional mai ridicat, etichete curate și materii prime organice” a declarat Gabriel Gălușcan, directorul Puratos România.

Strategia include măsuri de optimizare a amprentei de carbon în operațiunile de producție și distribuție, programe de susținere a comunităților producătoare de materii prime brute din surse responsabile (cacao și ulei de palmier), oportunități de dezvoltare profesională în sectorul alimentar pentru tinerii din medii defavorizate.

Puratos România, filială a producătorului de ingrediente pentru industriile de brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie, a vândut anul trecut materii prime și ingrediente pentru sectorul alimentar de 32 de milioane de euro. Produsele fabricate sunt amelioratori, mixuri, maia, creme şi umpluturi gata de utilizat, creme pudră, ciocolată belgiană Belcolade, cuvertură de cacao, margarină, creme vegetale.

Principalii jucători în domeniu în România sunt Bunge (cotă de piață 29,51%), Expur (16,83%), Prutul (16,83%), Ardealul (5,21%) și Floarea International (4,38%), conform portalului Termene.ro.

Grupul Puratos este lider global în producția de materii prime inovative, cu expertiză în industria de panificație, patiserie și ciocolaterie. Compania a fost fondată la Bruxelles, în 1919, și are 8.780 de angajați, în 70 de țări. Cifra de afaceri a grupului a atins 1,7 miliarde de euro la nivel global în 2017.

Comenteaza