Programele 'Prima Casa' si 'O casa, o familie', blocate

Programele 'Prima Casa' si 'O casa, o familie', blocate

Programele menite sa ii ajute pe romani sa isi cumpere o casa sunt blocate in acest an.

Programul Prima Casa este momentan blocat, chiar daca bancile au alocate fonduri, pentru acest an, pentru finantari prin acest program. Programul a fost sistat practic din momentul in care a fost adoptat de catre Camera Deputatilor un alt program similar "O familie, o casa", care insa nu are inca norme de aplicare, arata platforma finzoom.


Odata cu intrarea in vigoarea a noului program, "O familie, o casa", clientii care au achitat avansul, pe vechiul program, nu stiu daca creditul va fi acordat pe vechile conditii. In acest sens, o parte dintre acesti clienti, s-ar putea sa nu se mai incadreze la noile conditii. Noul program adoptat, se adreseaza persoanelor cu venituri de pana la 4.500 lei (persoana singura sau familie fara copii) sau 7.000 lei (familie cu copii).

Prima Casa, amanata pana la 1 ianuarie 2021

Desi, de mai mult de o luna, acordarea de credite prin program, este sistata, reprezentantii fondului de garantare, FNGCIMM, au transmis ca se incearca o prelungire a programului Prima casa, pana la 1 ianuarie 2021, deorece nu putem "schimba regulile in timpul jocului".

 

Comenteaza