Proiect de integrare a vehiculelor electrice în orașul inteligent, derulat de UTCN și Brinel

Proiect de integrare a vehiculelor electrice în orașul inteligent, derulat de UTCN și Brinel
| Foto: Brinel

Integratorul de soluții informatice Brinel și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) au derulat o colaborare pentru dezvoltarea de servicii în cloud pentru integrarea vehiculelor electrice în ecosistemul unui oraș inteligent.

Aceasta se referă la colectarea datelor de la senzori, filtrarea lor și transmiterea într-un centru de date, stocarea în baze de date de tip InMemory și analizarea lor, proiectul fiind finalizat în februarie 2019, conform conducerii Brinel. 

„În acționariatul Brinel a intrat grupul francez SNEF, care ne este complementar, ne dă o deschidere internațională și care ne va ajuta să ne dezvoltăm și mai mult pe partea de CyberSecuritate și de Industry 4.0. Vom rămâne o companie IT autonomă, cu focus pe piața românească. Ne vom păstra în continuare partenerii, integritatea și dinamismul”, a precizat Marcel Borodi, CEO al Brinel.

Compania clujeană a înregistrat anul trecut afaceri de 43 de milioane de euro,contabilizând peste 10 proiecte mai mari de 1 milion de euro. Creșteri au avut loc pe partea de servicii IT în centrul propriu de date sau în servicii publice de cloud și mai ales la servicii de consultanță pentru aplicațiile de business. 

Investițiile publice au avut un reviriment în lansarea de proiecte, dar nu au adus încă volumele preconizate și au contribuit cu 25% la rezultatul final, restul de 75% venind din mediul privat. Cifra de afaceri per angajat a fost cu 23% mai mare decât în 2017. BRINEL este o companie autonomă a SNEF Lab din grupul francez SNEF.

Societatea Net Brinel avea 113 angajați la finele anului trecut, coform portalului financiar Termene.ro. Principalii jucători de pe piața clujeană erau Endava (12,17), NTT Data (7,56%), Softvision (6,20%), Net Brinel (5,05%) și Betfair (5,03%).

Comenteaza