Propunere a patronilor din Cluj: asistații social să fie angajați

Propunere a patronilor din Cluj: asistații social să fie angajați

Oamenii de afaceri clujeni au propus integrarea în muncă a asistaților sociali, sugestie acceptată de guvern.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Un proiect pilot în parteneriat public-privat poate fi cheia de accelerare și implementare a măsurilor concrete propuse de mediul de afaceri pentru flexibilizarea pieței muncii din România, a concluzionat Ministrul Muncii și Justiției Sociale, în urma dezbaterilor cu Pactului pentru Muncă (PPM). Ideea unui proiect pilot între minister și mediul privat, cu un manager de proiect care să lucreze la implementarea măsurilor venite dintre privat către stat în vederea creării unei piețe a muncii eficiente a fost îmbrățișată de ministrul Raluca Turcan.

„PPM este un proiect care vine cu soluții la probleme din piața muncii și constat cu bucurie că ceea ce s-a dezbătut la Cluj, privind situația asistaților sociali, iată că prinde contur și se fac pași pentru reinserția acestora în câmpul muncii. Sunt măsuri punctuale, dar care, aplicate coerent, conduc la flexibilizarea și eficientizarea pieței muncii în relația angajat – angajator – stat”, spune președintele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, Cristina Chiriac. 

 „Industriile profund afectate, cum ar fi ospitalitate, evenimente, sport trebuie să primească sprijinul alocat de stat pentru a supraviețui. Mizez pe implicare și soluționarea sincopelor apărute astfel încât să nu mai întâmpinăm probleme în această zonă pe viitor”, a menționat Dragoș Anastasiu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane. 

 „În concordanță cu propunerile din PPM, intenționăm să prelungim măsurile de sprijin pentru cei care angajează zilieri sau sezonieri, vom sprijini sectorul hoteluri, restaurante și ne dorim să avem un grad redus al muncii nefiscalizate”, a declarat Raluca Turcan, ministrul muncii. Aceasta a dat asigurări că aplicarea „Kurzarbeit” (subvenționarea de către stat a timpului redus de muncă, n. red.) va aduce beneficii atât angajaților cât și angajatorilor, stimulând pe cei din dintâi, rămași fără obiectul muncii, din cauza pandemiei.

Principalul obiectiv al documentului PPM îl reprezintă identificarea soluțiilor și a strategiilor care pe termen scurt și mediu pot contribui la echilibrarea pieței forței de muncă în România și crearea unui cadru legislativ care să asigure o evoluție coerentă a pieței muncii. PPM reprezintă o inițiativă demarată în 2019 de către organizațiile patronale. 

Acesta a fost dezbătut și agreat cu majoritatea partidelor politice, fiind un document care reprezintă un consens de principiu al factorilor politici în vederea soluționării problemelor actuale din piața muncii și identificării de oportunități de dezvoltare și emancipare pe termen mediu și lung.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza