Protecţia Consumatorilor a câştigat procesul cu două bănci pentru clauze abuzive din contractele încheiate cu clienţii

Protecţia Consumatorilor a câştigat procesul cu două bănci pentru clauze abuzive din contractele încheiate cu clienţii
Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj a câştigat definitiv şi irevocabil procesele cu băncile Volksbank şi Alpha, amendate în noiembrie 2010 cu 100.000, respectiv cu 40.000 de lei.

Volksbank a fost amendată pentru că nu a respectat prevederile OUG 50 din 2010 privind contractele de credite pentru consumatori. Banca a perceput în continuare, după intrarea în vigoare a actului normativ, a comisionului de risc pe care legea îl elimina.

Pe de altă parte, Alpha Bank a fost amendată după ce comisarii de la Protecţia Consumatorilor au constat că instituţia bancară a majorat unilateral comisionele existente în contractele iniţiale de credit.

„Pe rolul instanţei mai există un litigiu cu Volksbank pentru nerespectarea măsurilor stabilite în procesul verbal contestat şi pentru care litigiul a fost judecat definitiv şi irevocabil. În cel de-al doilea litigiu, Volksbank a chemat în judecată, pe lângă Comisariatul de Protecţia Consumatorilor Cluj, şi pe cei doi comisari care au încheiat procesul verbal, solicitând despăgubiri de 100.000 de euro de la fiecare", a declarat Cristian Nicula, şeful Comisariatului Regional Nord-Vest pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.

 

Comenteaza