Protest anemic la pompe în Cluj, doar o "mână" de oameni: "Spirit civic zero!"

Protest anemic la pompe în Cluj, doar o "mână" de oameni: "Spirit civic zero!"

Clujenii nu s-au înghesuit ieri să protesteze în benzinării împotriva prețurilor mari la carburanți. La o stație din cartierul Mărăști au reușit să se adune doar câteva mașini.

În timp ce în mai multe benzinării din țară șoferii au venit cu zecile să "blocheze" pompele, în Cluj-Napoca se pare că au fost doar câteva mașini. 

"Salutare, suntem in Cluj in Omv Marasti. Daca credeti ca vreti sa schimbati ceva, va asteptam aici. Suntem o mana de oameni, dar avem rabdare. Haideti sa actionam, altfel nu schimbam nimic", a scris un clujean pe grupul dedicat protestului.

"Am fost ieri vreo 8 de la 14:00...", a scris un șofer care a alimentat cu mai puțin de un leu.

Protest anemic la pompe în Cluj, doar o "mână" de oameni: "Spirit civic zero!"

 "Spirit civic 0. Atat de tare ne-a dezbinat societatea asta incat nici pentru binele comun nu mai facem nimic", a comentat cineva. 

Oamenii s-au organizat pe grupuri de Facebook și și-au dat întâlnire în benzinării, unde urma ca fiecare șofer să-și alimenteze mașina cu o cantitate mică de combustibil, chiar doar de 1 leu. Alte metode folosite de șoferi au fost plata cu mărunțiș, spălarea parbrizului și alimentarea lentă, toate pentru a bloca activitatea la pompe cât mai mult timp, spre exasperarea benzinarilor și a celor care chiar doreau să cumpere carburanți.

Protestele au demarat după ce șoferii au fost chemați la un protest național, la pompe, în 30 iunie, ca urmare a creșterilor, din ultima perioadă, a prețurilor la benzină și motorină.

 

Comenteaza