Minerii din Dej s-au blocat în subteran. Premierul a vorbit cu ei, dar soluțiile au rămas la nivel de promisiuni

Minerii din Dej s-au blocat în subteran. Premierul a vorbit cu ei, dar soluțiile au rămas la nivel de promisiuni
| Foto: Mediafax

Minerii continuă protestul început în urmă cu o săptămână la Salina Ocna Dej (SOD). Pentru că revendicările nu le-au fost onorate nici după promisiunile făcute de premierul Viorica Dăncilă, aceștia au decis că nu renunță la grevă, mai mult decât atât, s-au blocat în subteran.

30 de mineri de la SOD au coborat, luni, în mină și sunt hotărâți să rămană blocați în subteran până când revendicările le vor fi îndeplinite. Muncitorii cer acordarea voucherelor de vacanță, așa cum a fost prevăzut în buget la începutul anului, însă conducerea Salrom a luat decizia de a nu mai acorda aceste tichete.

Conform Dejeanul.ro, sâmbătă, la Dej a venit președintele Consiliului de Administrație din cadrul Salrom, care a stat de vorbă cu minerii, iar duminică, liderii de sindicat de la Dej au avut o întâlnire la Salrom, în București, însă problema nu a fost încă rezolvată.

Greva minerilor a început în urmă cu o săptămână, în 28 octombrie, când 100 de lucrători au demarat un protest spontan, nemulţumiţi că nu primesc vouchere de vacanţă.

Premierul demis, Viorica Dăncilă, care a făcut, săptămâna trecută, o vizită în județul Cluj, a avut o întâlnire cu reprezentanții minerilor de la SOD, care se aflau în grevă, și le-a promis că va discuta problema lor cu ministrul Economiei pentru a găsi o rezolvare, însă până acum revendicările angajaților nu au fost încă soluționate.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza