Rabla 2020: Producătorii şi dealerii auto şi moto pot depune dosarele în vederea validării

Rabla 2020: Producătorii şi dealerii auto şi moto pot depune dosarele în vederea validării

Producătorii şi dealerii auto şi moto din România se pot înscrie în sesiunea de validare pentru noua ediţie a Programului "Rabla".

"În perioada 4 martie 2020 - 31 octombrie 2024, Administraţia Fondului pentru Mediu organizează sesiunea de depunere a dosarelor în vederea validării solicitanţilor producători în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024 şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024” sew arată într=un comunicat al Administraţiei Fondului pentru Medi.

Condiţiile de participare pot fi găsite în ghidurile de finanţare ale celor două programe şi pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente programelor.

Finanţarea programului se realizează din veniturile Fondului pentru Mediu, iar cuantumul primei de casare este de 6.500 lei, cu excepţia motocicletelor, pentru care prima de casare va fi de 3.500 lei. De asemenea, ecotichetul acordat va fi în cuantum de până la 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric, cu excepţia motocicletelor.

Totodată, se mai poate acorda un tichet de 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (excepţie motocicletele), care generează o cantitate de emisii de CO2 de maximum 50 g/km, în regim de funcţionare mixt.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat, la jumătatea lunii februarie, că Programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" vor avea, în acest an, un buget total de 545 de milioane de lei, din care 140 de milioane de lei pentru achiziţia de maşini electrice sau hibrid plug-in.

De la înfiinţarea Programului "Rabla", cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.

Etichete
Comenteaza