Rectificare bugetară 2018! Ce ministere primesc bani în plus şi de unde taie Guvernul fonduri

Rectificare bugetară 2018! Ce ministere primesc bani în plus şi de unde taie Guvernul fonduri

Guvernul a făcut public proiectul primei rectificări bugetare din 2018, care arată un plus de aproape 6 miliarde de lei (faţă de prima rectificare din 2017, de un miliard de lei).

Pentru PIB, estimările erau de 907 miliarde lei, iar după rectificare este de 945 de miliarde de lei. Estimarea bugetar este de -2,97%.

La capitolul principii sunt prevăzute:

Asigurarea sumelor necesare pentru proiectele de investiţii

Asigurarea sumelor necesare pentru sprijinirea mediului de afaceri

Reducerea sumelor alocate la instituţiile cu grad scăzut de utilizare a banilor alocaţi

La capitolul Ordonatori cu rectificarea negativă mai mare de 10 mil. lei se află:

Serviciu Român de Informaţii
Ministerul Dezvoltării
Ministerul Apelor şi Pădurilor
Serviciul de Informaţii Externe
Serviciul de Protecţie şi Pază Serviciul de Telecomunicaţii Speciale
Ministerul Cercetării şi Inovării
Ministerul Energiei
Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Mediului Ministerul Turismului
Ministerul Tineretului şi Sportului
Administraţia Prezidenţială

Bani în plus la Sănătate şi Educaţie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi proiectul de rectificare bugetară, care prevede un plus de 178,1 milioane lei pentru Educaţie şi 891,1 milioane lei pentru Sănătate.

178,1 milioane lei au fost alocaţi la Educaţie pentru: burse pentru elevi şi studenţi, investiţii la unităţile de învăţământ, granturi pentru învăţământul secundar (Banca Mondială), aulă şi sală de conferinţă la Universitatea Politehnică Bucureşti, finalizarea Corpului C al Facultăţii de Drept şi al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste la Universitatea Valahia din Târgovişte, finalizarea sediului central al Universităţii din Piteşti - Corp B.

Totodată, la Sănătate au fost alocaţi în plus 891,1 milioane lei pentru achiziţionarea de echipamente pentru mame şi copii: 300 incubatoare, 300 aparate de testare auditivă la nou-născuţi.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat investiţii în programe de sănătate publică, echipamente pentru unităţile de urgenţă, RMN, CT-uri, screening pentru bolnavii de cancer (Banca Mondială) şi pentru proiecte cu finanţare externă nerambursabile.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că, prin rectificarea bugetară din luna august, se asigură toate sumele necesare pentru acoperirea pensiilor şi salariilor pentru acest an.

PROIECTUL INTEGRAL AICI!

Comenteaza