300 de proiecte turistice în regiunea Clujului

300 de proiecte turistice în regiunea Clujului

3.350 de investiții din domeniul hotel și relaxare au fost monitorizate în ultimele 12 luni de platforma de asistență virtuală de vânzări la proiectele din România VICTA.ro. TCI Cluj figurează printre antreprenorii cu cele mai multe proiecte.

Aceste investiții includ atât unități de cazare (hoteluri, pensiuni, vile turistice), cât și spații de agrement, centre spa sau terenuri de sport, conform companiei de consultanță în construcții IBC Focus. Regiunea Nord-Vest, din care face parte Clujul, are 281 de proiecte, după Sud-Est (309). Următoarele regiuni din top sunt Centru (237 de proiecte), Nord-Est (229), Sud-Vest (185).

Printre antreprenorii generali care și-au ocupat cel mai mult portofoliile cu astfel de proiecte în ultimul an se numără Colen Impex– companie din județul Prahova, care figurează cu 13 proiecte care presupun construirea de parcuri sau săli de sport în localități precum Sinaia, Chiajna sau București.

Antreprenorul Amicii Building, din Bistrița Năsăud, figurează cu 11 unități de cazare și săli de sport aflate în diferite stadii de execuție pe parcursul perioadei analizate.

Construcții Erbașu, companie care figurează în top 10 al celor mai puternici antreprenori din România, a fost implicat în ultimele 12 luni în proiecte de anvergură, 24% din portofoliu fiind reprezentat de investiții de tip hotel și relaxare. Tot în acest top regăsim companiile PORR Construct sau TCI Contractor General Cluj.

Comenteaza