Repornesc autocarele din Cluj spre Ungaria și Austria. Masca va fi obligatorie

Repornesc autocarele din Cluj spre Ungaria și Austria. Masca va fi obligatorie
Operatorii de transport rutier introduc măsuri tot mai stricte de igienă | Foto: FlixBus

Cursele de autocar dintre Cluj-Napoca și Budapesta și Viena vor fi reluate de joi, pasagerii fiind obligați să poarte mască până la sfârșitul călătoriei, a anunțat operatorul de transport FlixBus.

„După o pauză de trei luni, suntem încântați să ne întoarcem în sfârșit pe șosele din România. Anul trecut, Budapesta și Viena s-au numărat printre destinațiile favorite ale pasagerilor români. În ultimele săptămâni echipa noastră a dezvoltat un nou concept de igienă care va permite pasagerilor să călătorească cu autocarul pe distanțe lungi în siguranță, chiar și în situația actuală”, a declarat Laszlo Arany, director regional.

Autocarele vor opera din nou curse directe spre Budapesta și Viena din 25 iunie. Din orașele Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Sighișoara, Târgu-Mureș, Turda, Cluj-Napoca și Oradea vor fi cinci curse pe săptămână. 

Din 25 iunie, operatorul cu cea mai mare rețea de autocare pe distanțe lungi din Europa va relua cursa de noapte directă din București spre Budapesta și Viena. Până la finalul lunii, se reiau cursele internaționale spre 50 de destinații, printre care Innsburck, Zurich, Geneva, Lyon, Grenoble, Dortmund sau Frankfurt.

Din 2 iulie, rețeaua se va extinde prin reînceperea curselor spre Cehia, cu cinci curse pe săptămână, Timișoara - Praga. Deoarece operațiunile furnizorului de servicii de autocar sunt reluate în tot mai multe țări din Europa, pasagerii pot călători către și mai multe destinații cu doar o singură interconexiune.

Cu mască și fără toalete în autobuz

Toate autocarele vor fi dezinfectate după fiecare călătorie. Controlul digital al biletului și prezența dezinfectantului pentru mâini sunt alte două proceduri implementate. În zonele de așteptare, în timpul îmbarcării și debarcării, trebuie menținută distanța de siguranță de 1,5 m. Purtarea unei măști care să acopere nasul și gura va fi obligatorie pe durata întregii călătorii. Din motive de siguranță, toaletele la bordul autocarului vor fi închise temporar.

Comenteaza