A apărut primul restaurant cu specific brazilian din Cluj

A apărut primul restaurant cu specific brazilian din Cluj

Cel dintâi restaurant cu gastronomie braziliană din Cluj-Napoca, de tip steakhouse, funcționează în livada Palocsay, din zona Borhanci.

Acesta funcționează în cadrul complexului La Villa, recent dat în folosință, și promovează conceptul de Churrasco, meniu care conține șapte tipuri de carne, care a luat naștere în țările vorbitoare de spaniolă și portugheză după colonizarea Americii de Sud.

“Nu ne referim la o simplă carne la grătar, ci de un simbol al bucătăriei braziliene din carne atent selecționată, preparată după rețete tipice, marinată, pentru a-i conferi un gust și o frăgezime aparte. Este pregătită pe spadă și gătită pe cărbuni încinși”, relatează administratorii Rodizio.

Unitatea este cu specific brazilian, dar proprietarul restaurantului este italian și promovează atât vinuri din Italia, cât și din România. Clujul nu este primul oraș din România cu local cu preparate braziliene.

Un astfel de restaurant există și la București, denumit Churrascaria Carnivore. În Cluj-Napoca se mai găsesc, în afară de restaurantele cu specific unguresc, italian sau german, unele cu profil indian, mexican, chinezesc, japonez sau austriac.

Comenteaza