Rețeaua de bricolaj Jysk a făcut donații pentru două spitale clujene

Rețeaua de bricolaj Jysk a făcut donații pentru două spitale clujene

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic Județean de Urgență, ambele din Cluj-Napoca, sunt ajutate din fondul de urgență creat de lanțul de magazine de bricolaj Jysk.

„Apelul nostru a ajuns la spitale din toată țara care în această perioadă au nevoie de sprijin. Majoritatea spitalelor ne-au spus că orice putem dona este binevenit. Nevoile principale au fost de plăpumi, perne, pilote, lenjerii de pat pentru a suplimenta numărul de paturi destinate tratării pacienților diagnosticați cu Covid-19.

Multe spitale au pregătit camere unde să doarmă medicii care, în timpul pandemiei, nu vor mai ajunge la ei acasă și vor dormi la spital. Pentru aceste camere au avut nevoie de paturi pliabile, canapele extensibile, saltele, lenjerii de pat, perne și plăpumi.

Colegii din magazine s-au bucurat că pot da o mână de ajutor spitalelor din orașele lor, au pregătit produsele și le-au livrat, ba chiar unii ne-au pus în legătură cu spitalele locale care auziseră de inițiativa noastră, dar nu știau cum să ia legătura cu noi. Sperăm să trecem cu toții cu bine de această perioadă dificilă, iar pentru ca acest lucru să se întâmple avem nevoie de spitale pregătite”, a spus Alex Bratu, country manager al JYSK România-Bulgaria.

Fondul de urgență pentru spitale creat de Jysk România, de 150.000 de lei, a fost folosit pentru dotarea a 19 unități medicale din România cu produse menite să ajute spitalele în lupta contra coronavirusului.

La finalul lunii martie, Jysk a anunțat crearea unui fond de urgență pentru spitale, din care va dona produse proprii spitalelor. La apelul retailer-ului scandinav au răspuns managerii a 19 unități medicale: 18 spitale și un serviciu de ambulanță.

Fondul de urgență a fost folosit pentru spitale din Cluj-Napoca, Baia Mare, București, Constanța, Timișoara, Zalău, Bistrița, Aiud, Năsăud, Fălticeni, Gheorgheni, Bârlad, Mioveni, Drobeta Turnu-Severin, Orșova, Serviciul de Ambulanță Huși.

"Ca urmare a noilor decizii ale autorităților cu privire la funcționarea magazinelor de retail și pentru a reduce riscul răspândirii COVID-19, vom închide temporar toate magazinele JYSK din România, începând cu data de 23 martie 2020. 

Este posibil în continuare să comandați produse pe JYSK.ro. În momentul în care situația ne-o va permite, vom redeschide magazinele. Nu uitați că este important să vă protejați sănătatea voastră și să îi protejați pe cei din jurul vostru", anunța conducerea companiei, la finele lunii trecute.

Comenteaza