Rețeaua easybox a Sameday se va extinde la Cluj

Rețeaua easybox a Sameday se va extinde la Cluj

Municipiul Cluj-Napoca este vizat de operatorul de curierat Sameday pentru extinderea rețelei sale de automate de livrare, din care beneficiarii pot să își ridice singuri coletele.

Directorul Lucian Baltaru caută acum parteneriate cu persoanele fizice și juridice, dispuse să găzduiască un asemenea locker easybox, conform Economica.net. Reţeaua numără acum 600 de lockere, iar ritmul de instalare se va accelera în special în orașele Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Ploiești și Sibiu și București.

“În perioada următoare clienţii din aceste oraşe să aibă acces din orice punct la un locker Sameday, serviciu care oferă mai multă flexibilitate și siguranță clienților, aflat la doar cinci minute de mers pe jos. 21% dintre comenzi ajung în lockerele noastre, după doar doi ani de la lansarea serviciului.

În capitală, 40% din livrările Sameday au loc prin acest serviciu. Lockerele reprezintă o direcție strategică importantă și ne-am propus ca până la finele anului să extindem rețeaua de automate de livrare la 1.000 de unități la nivel național, prin parteneriatul cu liderul global Keba”.

Dezvoltarea sectorului de comerț electronic a atras extinderea companiilor din industria curieratului, o piață estimată la 3,2 miliarde de lei în România, în care lucrau 35.600 de angajați în 2018. Piața de curierat a țării înseamnă 94 milioane de colete, echivalent a 4,7 colete per locuitor, în creștere cu 18% anual în ultimii trei ani.

Comenteaza