Rețeaua Regina Maria a cumpărat clinica unde se recuperează Simona Halep, cu centre în Cluj și București

Rețeaua Regina Maria a cumpărat clinica unde se recuperează Simona Halep, cu centre în Cluj și București
Sportivele de performanță ale României se recuperează la centrele Kinetic

Rețeaua de sănătate Regina Maria, lider pe zona de calitate a serviciilor medicale, achiziționează cel mai modern furnizor de recuperare medicală din România, Kinetic Sport & Medicine, cu locații în București și Cluj.

Noua tranzacție reprezintă un pas strategic ce continuă acțiunile de extindere a rețelei prin achiziții axate pe calitatea serviciilor și gradul înalt de expertiză medicală, dar și pe o poziționare locală relevantă. Achiziția marchează a 25-a tranzacție a Regina Maria, dintre care trei cu schimbare de acționariat - cea mai vastă experiență în fuziuni și achiziții de pe piața locală. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

„Urmând strategia ultimilor ani, ne dorim să avem alături parteneri care pot susține standardul nostru de calitate și nivelul înalt la care se practică medicina în cadrul rețelei Regina Maria. Suntem singurul furnizor medical din România cu multiple acreditări internaționale, iar studiile de piață realizate atât în rândul pacienților, cât și al medicilor, ne plasează ca lider detașat pe zona de calitate a serviciilor medicale.

Kinetic Sport & Medicine este cea mai modernă din România, oferind proceduri și tehnici practicate la nivel internațional, în țări precum Japonia, SUA, Australia și Spania. În plus, serviciile clinicii vin în completarea circuitului pacientului de ortopedie, neurochirurgie sau alte specialități. Avem planuri de extindere atât în București, cât și în țară”, a declarat Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

Preferată de Halep, Begu și Tecău

Inaugurată în 2012, Kinetic  oferă servicii de kinetoterapie și fizioterapie la cele mai înalte standarde din România. În ultimii șase ani, 12.000 pacienți au trecut pragul clinicii, dintre care sportivi de performanță precum Simona Halep, Irina Begu, Horia Tecău, și au beneficiat cu succes de tratamente de recuperare sportivă și medicală printr-o serie de terapii și tehnici eficiente practicate la nivel internațional. Kinetic a încheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de  2 milioane de euro.

„Pentru Kinetic Sport & Medicine, parteneriatul cu Regina Maria oferă suportul de care avem nevoie pentru a ne pune în practică planurile de dezvoltare pe termen mediu și lung, într-un context care susține performanța medicală și standardul înalt al serviciilor.

Intenționăm să lansăm noi servicii, precum cele de refacere și recuperare medicală pentru copii, un centru de excelență pentru coloana vertebrală, dar și să extindem centrul din București și să deschidem noi centre în țară. În prezent, Kinetic Sport & Medicine există și în Cluj Napoca” , a menționat Gelu Cosma, managerul Kinetic Sport & Medicine.

Își dublează spațiile până la finalul anului

În București, Kinetic dispune de o suprafață de 500 mp și de 15 cabinete individuale de tratament, urmând să își dubleze spațiul până la finalul anului. Clinica din Cluj dispune de opt cabinete pentru fizioterapie, un cabinet pentru consultații, o sală de gimnastică medicală de 100 mp. Clinicile Kinetic efectuează evaluări musculo-scheletale de specialitate și tratamente personalizate în funcție de afecțiunile de care suferă. 

În cadrul acestora pot fi efectuate servicii complexe de fizioterapie -  electroterapie și electrostimulare, laserterapie, terapie cu ultrasunete, shockwave, T-Care Therapy (hipertermie), Heat Therapy (terapie cu căldură), crioterapie (terapie cu gheață) și crio-ultrasound (terapie cu gheață și ultrasunete). Tratamentele de recuperare sunt puse în practică prin intermediul terapiei manuale, tehnicilor de kinetoterapie, fizioterapie, stretching și masaj, utilizate în țări precum Japonia, SUA, Australia sau Spania.

Regina Maria este operatorul de servicii medicale private din România ce reunește 5.000 de angajați și colaboratori în cele 45 de locații proprii din Bucureşti şi din ţară. Rețeaua și-a câștigat deservește 2,2 milioane de pacienți. Aceasta are un portofoliu de 465.000 de abonamente medicale. 

Rețeaua înseamnă 45 de locații proprii, 5 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 2 maternități, 8 campusuri medicale, 13 centre de imagistică, 20 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și 180 de policlinici partenere în țară. Este prima care a introdus în România conceptul de abonamente medicale pentru companii și pachete medicale destinate întreprinderilor mici și mijlocii.

Ridică primul spital privat din Cluj-Napoca

Spitalul privat din Cluj-Napoca, inițiat de rețeaua Regina Maria, se află acum în construcție, fiind realizat în parteneriat cu omul de afaceri Horia Ciorcilă. Investiția de pe Calea Dorobanţilor are o valoare de 15 milioane de euro. Acesta va avea o suprafaţă de 7.000 mp şi va reprezenta cea mai mare investiţie Regina Maria în afara capitalei.  În primul an de la deschidere se preconizează un flux de 10.000 de pacienţi în spital şi în ambulatoriu. Noul spital va crea peste 300 de locuri noi de muncă, potrivit conducerii reţelei.

Comenteaza